«Ρουσφέτη»..Απόφαση-αίσχος για αύξηση μισθών στο Δημόσιο…!

 Την ώρα που χιλιάδες συνταξιούχοι δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα και που η ανεργία σπάει το ένα ρεκόρ πίσω από το άλλο, την σταδιακή αύξηση, σε ορίζοντα τριετίας, κατά 10-15% των αποδοχών των έμμισθων δικηγόρων του Δημοσίου, καθώς και την περαιτέρω αύξηση των αποδοχών των έμμισθων δικηγόρων των ανεξάρτητων αρχών, αποφάσισαν από κοινού ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φιλ. Σαχινίδης. Πρόκειται για μια ρουσφετολογικού χαρακτήρα απόφαση που κάθε άλλο έχει να κάνει με τη μείωση του δυσκίνητου Κράτους, αφού για μια ακόμη φορά επιβραβεύονται οι εργαζόμενοι σε αυτό και ο ιδιωτικός τομέας υποφέρει.

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση ο βασικός μισθός για τους δικηγόρους του Πρωτοδικείου ανέρχεται στα 1.250 ευρώ, για τους δικηγόρους του Εφετείο στα 1.652 ευρώ και για τους δικηγόρους στα τρία μεγάλα δικαστήρια της χώρας (Συμβούλιο της Επικρατείας, Άρειο Πάγο και Ελεγκτικό Συνέδριο) στα 1.906 ευρώ.

Παράλληλα, επανέρχεται το χρονοεπίδομα 2% επί του βασικού μισθού για κάθε δύο χρόνια δικηγορίας από την ημερομηνία εγγραφής στα μητρώα του οικείου Δικηγορικού Συλλόγου.

Επίσης, οι δικηγόροι θα λαμβάνουν το επίδομα οικογενειακής παροχής, τα δώρα εορτών , καθώς και το επίδομα αδείας.

Ακόμη, όσοι ασκούν καθήκοντα προϊσταμένου νομικής υπηρεσίας θα λαμβάνουν επίδομα 250 ευρώ, ενώ όσοι ασκούν καθήκοντα προϊσταμένου διεύθυνσης νομικής υπηρεσίας θα λαμβάνουν επίδομα 400 ευρώ.

Με έτερη απόφαση των Ρόβλια και Σαχινίδη (28.2.2012) οι αποδοχές των εμμίσθων δικηγόρων των ανεξάρτητων διοικητικών ή ρυθμιστικών Αρχών (π.χ. Ανεξάρτητη Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα), της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και της Επιτροπής Λογιστικής Τυποποίησης αυξάνονται πέραν του 10-15% και κατά 400 ευρώ μηνιαίως.

Επιπρόσθετα, οι δικηγόροι των Αρχών κ.λπ. λαμβάνουν και το χρονοεπίδομα 2%.

Η αύξηση των αποδοχών των εμμίσθων δικηγόρων και των δύο επίμαχων κατηγοριών έχει αναδρομική ισχύ από 1 Νοεμβρίου 2011 και θα είναι σταδιακή σε βάθος χρόνου τριετίας, σύμφωνα με τις επιταγές του Ν. 4024/2011 που αναφέρεται στο ενιαίο μισθολόγιο, την εργασιακή εφεδρεία και το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-2015.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.