Ρουμανία: Υπέρ νέας συμφωνίας με το ΔΝΤ ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας

 Ρουμανία: Υπέρ νέας συμφωνίας με το ΔΝΤ ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας

Υπέρ μιας νέας συμφωνίας με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο τάχθηκε ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Ρουμανίας (BNR) Μούγκουρ Ισαρέσκου, λόγω της αξιοπιστίας, που – όπως είπε – εξασφαλίζουν τέτοιου είδους συμφωνίες.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ανήκει στην ομάδα εκείνων που, για λόγους αξιοπιστίας, ψηφίζουν υπέρ μιας νέας συμφωνίας της Ρουμανίας με το ΔΝΤ, καθώς, όπως εξήγησε, «έχουμε δει πόσο ευάλωτη και ασταθής μπορεί να είναι η κατάσταση αλλού στην Ευρώπη».

Ο κ. Ισαρέσκου εξέφρασε την πεποίθηση ότι, «η “έκρηξη” στην Κύπρο μας διαφώτισε και μας έκανε πιο ώριμους.

Συνειδητοποιήσαμε ως χώρα με ένα πλήρως ανοιχτό εμπορικό ισοζύγιο (σ.σ. ως χώρα με ανοικτή οικονομία που αλληλεπιδρά ελεύθερα με άλλες οικονομίες), ότι είμαστε εκτεθειμένοι σε διάφορους κινδύνους».

Επίσης, τόνισε ότι δεν υπάρχει κανένα σημάδι ότι η ισχύουσα συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών έχει σταματήσει.

«Ήμουν στην Ουάσιγκτον για την εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας και μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι δεν υπάρχει κανένα τέτοιο σημάδι» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το εκτελεστικό συμβούλιο του ΔΝΤ ενέκρινε, στις 15 Μαρτίου 2013, την τρίμηνη παράταση της δανειοδοτικής συμφωνίας προληπτικού χαρακτήρα (Stand by) της Ρουμανίας, ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, μέχρι τις 30 Ιουνίου 2013.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.