Πώς το σεξουαλικό ένστικτο των ανδρών συνδέεται με τους καβγάδες……(foto)

Τελικά δεν φταις εσύ για τον τσαμπουκά και την “καφρίλα” που μπορεί να σου βγαίνει ενίοτε, αλλά το σεξουαλικό σου ένστικτο. Αυτό λέει έρευνα του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.
Φαίνεται ότι αυτό που η κλασική ψυχιατρική αποκαλεί “ανδρικό ορμέμφυτο”, δηλαδή το σεξουαλικό ένστικτο του αρσενικού, ευθύνεται για πολλά από τα δεινά των κοινωνιών: από τη βία στα γήπεδα μέχρι τις θρησκευτικές διαμάχες και τους πολέμους.

Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε τουλάχιστον μεγάλη έρευνα του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, σύμφωνα με την οποία “η ροπή προς τη βία που έχει καταγραφεί στα ανδρικά γονίδια εδώ και χιλιετίες, πηγάζει από το σεξουαλικό τους ένστικτο. Αν λοιπόν το θηλυκό αποτελεί την πέτρα του σκανδάλου, το αρσενικό μάλλον βρίσκεται στη ρίζα της σύγκρουσης”.

 

Όπως εξηγούν οι ερευνητές, το ένστικτο του άνδρα πολεμιστή αποτέλεσε μια στρατηγική επιβίωσης που το ανθρώπινο είδος υιοθέτησε με επιτυχία από τα πρώτα βήματά του επάνω στη Γη. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που πέρασε στα γονίδιά του μέσω της διαδικασίας της φυσικής επιλογής. Έτσι το ανδρικό φύλο κατέληξε να είναι “από τη φύση του” φιλοπόλεμο και έτοιμο για καβγά με κάθε πιθανό αντίπαλο.

Το ένστικτο αυτό ήταν εξαιρετικά χρήσιμο, γιατί βοηθούσε τους άνδρες όχι μόνο να επικρατήσουν έναντι των εχθρών τους αλλά και να κατακτήσουν το κατάλληλο ταίρι που θα εξασφάλιζε τη διαιώνιση των γονιδίων τους.

Εξαιτίας αυτού του χαρακτηριστικού, καταλήγουν οι ερευνητές, οι άνδρες αντιμετώπιζαν με επιθετικότητα και βία τα ξένα αρσενικά, με τρόπο παρόμοιο με αυτόν που περιφρουρούν οι χιμπατζήδες το έδαφός τους. Αντίθετα οι γυναίκες, είχαν ανέκαθεν λιγότερο φιλοπόλεμη στάση (αυτό βέβαια χωράει συζήτηση, για όσες τουλάχιστον ασχολούνται με την πολιτική…) και επέλεγαν να λύνουν τις συγκρούσεις ειρηνικά, με κύριο μέλημα την προστασία των παιδιών τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.