Πόσο χρόνο παίρνουν τα κόμματα στην TV…..

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες για τη διεξαγωγή των εκλογών της 6ης Μαΐου, ενώ χθες συνεδρίασε η Διακομματική Επιτροπή, προκειμένου να καθορίσει την κατανομή του ραδιοτηλεοπτικού χρόνου των κομμάτων, καθώς και τα της χρηματοδότησής τους.Στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα, θα οριστικοποιηθούν και οι λίστες με τους υποψηφίους. Ειδικότερα, μέχρι τις 20 Απριλίου, τα κόμματα και οι συνασπισμοί κομμάτων θα πρέπει να δηλώσουν το όνομα και το έμβλημά τους στον πρόεδρο της Βουλής και τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να γίνει η πρόταση των υποψηφίων στα κατά τόπους Πρωτοδικεία και να υποβάλουν παραίτηση οι δημόσιοι λειτουργοί, αξιωματικοί ενόπλων δυνάμεων κ.ά., που θα είναι υποψήφιοι.

Στις 21 Απριλίου, θα γίνει η ανακήρυξη των υποψηφίων από τα αρμόδια δικαστήρια. Μέχρι τις 24 Απριλίου, τα κόμματα έχουν προθεσμία να καταθέσουν δηλώσεις κατάρτισης συνδυασμών στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ενώ στις 25 Απριλίου θα γίνει η ανακήρυξη των συνδυασμών από το Α’ Τμήμα του Αρείου Πάγου.

Σε ό,τι αφορά το ύψος των εκλογικών δαπανών των υποψήφιων βουλευτών, την εκλογική χρηματοδότηση, καθώς και τις παροχές και τις διευκολύνσεις, που συνυπολογίζονται στις εκλογικές δαπάνες, η Διακομματική αποφάσισε να μην υπάρξει κάποια εξαίρεση λόγω του περιορισμένου χρόνου της προεκλογικής περιόδου και να εφαρμοσθεί η ισχύουσα νομοθεσία.

Ραδιοτηλεοπτική προβολή

Ο ραδιοτηλεοπτικός χρόνος των κομμάτων κατανέμεται ως εξής:

ΠΑΣΟΚ 33,3%, Ν.Δ. 33,3%, ΚΚΕ 8,4%, ΛΑΟΣ 6,27%, ΣΥΡΙΖΑ 5,12%, Οικολόγοι Πράσινοι 2,53%, Δημοκρατική Αριστερά 3,35%, Ανεξάρτητοι Ελληνες 3,35%, Κοινωνική Συμφωνία 2,68%, Δημοκρατική Συμμαχία 1,34%.

Επίσης τα κόμματα λαμβάνουν αναλογικά διαφημιστικό τηλεοπτικό χρόνο αξίας 6 εκατ. ευρώ στα κανάλια εθνικής εμβέλειας και 250 χιλιάδων ευρώ στις συνδρομητικές ραδιοτηλεοπτικές υπηρεσίες.

Επίσης, η ΕΡΤ έχει την υποχρέωση να μεταδώσει σε εθνικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο μια συνέντευξη 45 λεπτών του κάθε αρχηγού πολιτικού κόμματος, καθώς και μια συνέντευξη Τύπου αυτού, διάρκειας 60 λεπτών, η τελευταία, κατά τη μεσημβρινή ζώνη του προγράμματος.

Πλην ραδιοτηλεόρασης

Σε ό,τι αφορά την προβολή των κομμάτων, στο Σύνταγμα θα τοποθετηθεί το κεντρικό περίπτερο της Νέας Δημοκρατίας και στην Πλατεία Κλαυθμώνος το περίπτερο του ΠΑΣΟΚ

Επισημαίνεται ότι στους χώρους που θα τοποθετηθούν τα περίπτερα των κομμάτων -των οποίων οι διαστάσεις δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερες από 2x2x2 μέτρα, καθώς και τροχόσπιτα που το μήκος τους δεν μπορεί να υπερβαίνει τα τέσσερα μέτρα-, δεν επιτρέπεται η χρήση μεγαφωνικών εγκαταστάσεων.
Πηγή:Naftemporiki

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.