Πόσα χρόνια θα μείνει στη φυλακή ο Άκης;

 • Tweet
 • Tweet
 • akisΤουλάχιστον οκτώ χρόνια θα μείνει στη φυλακή ο Άκης Τσοχατζόπουλος – ο πρώτος υπουργός που καταδικάζεται σε ποινή κάθειρξης στη σύγχρονη ιστορία της χώρας – μετά τη συγχώνευση των ποινών που του… επιβλήθηκαν, σύμφωνα με την Καθημερινή.

  Σημειώνεται πως εκτός από την 20ετή κάθειρξη που του επιβλήθηκε για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, ο κ. Τσοχατζόπουλος εκτίει ποινή οκτώ ετών για παράβαση του «πόθεν έσχες».

  Με τη συγχώνευση των ποινών, η συνολική ποινή αναμένεται να κυμανθεί στα 24 χρόνια, ενώ για να αποφυλακιστεί υπό όρους θα πρέπει να έχει εκτίσει τουλάχιστον το ένα τρίτο της ποινής, δηλαδή οκτώ χρόνια, με δεδομένο ότι είναι πάνω από 70 ετών και μπορεί να κάνει χρήση ευνοϊκών διατάξεων του νόμου για τους ηλικιωμένους κρατούμενους.

  Σύμφωνα με την Καθημερινή, ενδεικτική για την υπόθεση Τσοχατζόπουλου, είναι πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Λάρισας που έκρινε ότι «κατάδικος άνω των 70 ετών για κακούργημα, για να αποφυλακιστεί υπό όρο, πρέπει να έχει εκτίσει το ένα τρίτο της ποινής του, χωρίς ευεργετικό υπολογισμό».

  Το ίδιο ισχύει και με την ποινή που έχει να εκτίσει ο πρώην ΓΓ Εξοπλισμών Γιάννης Σμπώκος, που καταδικάστηκε σε 16 χρόνια κάθειρξη, δηλαδή θα μείνει μέσα τουλάχιστον 5,5 χρόνια.

  Παράλληλα, οι βασικοί κατηγορούμενοι, που καταδικάστηκαν σε πολυετείς καθείρξεις, όπως η λογίστρια Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, ο επιχειρηματίας Γ. Σαχπατζίδης, η Βίκυ Σταμάτη, η Αρετή Τσοχατζοπούλου, θα μείνουν ουσιαστικά στη φυλακή τέσσερα με πέντε χρόνια, εκτός και αν προκύψουν άλλοι λόγοι, όπως θέματα υγείας ή νέες ποινικές εμπλοκές και νέες καταδίκες.

  Αξίζει να σημειωθεί ότι το δικαστήριο επέβαλε στον Ακη Τσοχατζόπουλο την ανώτατη ποινή που προβλέπει ο νόμος για το συγκεκριμένο αδίκημα, καθώς δεν προβλέπεται ισόβια κάθειρξη.

  Πηγή: Καθημερινή

  Αφήστε μια απάντηση

  Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.