Πόσα ξοδεύει ο ΕΟΠΥΥ για… γραμματόσημα αλληλογραφίας;

Μπορεί τα χρήματα που δίνονται για ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ να είναι λιγοστά και να αναγκάζονται να πληρώνουν υπηρεσίες και φάρμακα από την τσέπη τους, ο Οργανισμός όμως είναι …ανοιχτοχέρης για τις επικοινωνίες του και κυρίως τις γραπτές. Πόσα δίνονται ετησίως για γραμματόσημα και άλλα τέλη αλληλογραφίας…

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Μπορεί ακόμη και ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί να επικοινωνούν με email – πρόκειται άλλωστε για μια… ηλεκτρονική διακυβέρνηση- ο ΕΟΠΥΥ όμως φαίνεται ότι έχει μείνει πίσω.

Εξακολουθεί να επικοινωνεί γραπτώς και από ότι φαίνεται συνεχώς καθώς στον επίσημο προϋπολογισμό του για το 2013, υπάρχει πρόβλεψη για ταχυδρομικά τέλη ύψους 1 εκατ. ευρώ.

Ίσως γι αυτό να χρειάζεται και 2,5 εκατ. ευρώ για “τηλεφωνικά, τηλεγραφικά και τηλετυπικά τέλη εσωτερικού”. Έτσι προφανώς ερμηνεύεται και το ποσό των 800.000 ευρώ για γραφική ύλη και μικροαντικείμενα γραφείου.

Και δεν είναι μόνο αυτά καθώς τα έξοδα του ΕΟΠΥΥ εκτείνονται και σε άλλα είδη που είναι μάλλον άγνωστο πως χρησιμοποιούνται. Ειδικότερα ο φορέας χρειάζεται 1,5 εκατ. ευρώ για “Προμήθεια φωτογραφικού και φωτοτυπικού υλικού”.

Και να σκεφτεί κανείς ότι την ώρα που ο Οργανισμός διαθέτει κάμποσα εκατομμύρια ευρώ για αυτές τις γραφικές ύλες και τα γραμματόσημα δίνει μόλις 20 εκατ. ευρώ για οδοντιατρική περίθαλψη των 10 εκατ. ασφαλισμένων του.

Πηγή: iatropedia.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.