Πως εκπροσωπούν τον λαό αφού κρύβονται από αυτόν ;

Οι βουλευτές της Θεσσαλονίκης δεν πήγαν στη μαθητική παρέλαση. Οι βουλευτές όλων των κομμάτων, οι εκπρόσωποι των πολιτών της Θεσσαλονίκης, φοβήθηκαν να βρεθούν αντιμέτωποι με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές που τους ακολουθούν και αποφάσισαν να κρυφτούν.Κρύφτηκαν την ημέρα που η Θεσσαλονίκη συμπληρώνει 99 χρόνια από την απελευθέρωσή της.
Κρύφτηκαν θυσιάζοντας την απαραίτητη παρουσία της πολιτικής ηγεσίας στην εθνική επέτειο που έχει ακόμη μεγαλύτερη σημασία για τη δεύτερη πόλη της χώρας, στις μέρες της καταβαράθρωσης της εναπομείνουσας εθνικής μας υπερηφάνειας.

Το φαινόμενο αναμένεται να γενικευθεί και, έτσι, οι βουλευτές ανεξαρτήτως κόμματος, διαδρομής και προσωπικότητας δεν θα εμφανίζονται πουθενά δημόσια για να μην αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο της αποδοκιμασίας από λίγους στημένους ή περισσότερους αγανακτισμένους -μικρή σημασία έχει.

Αυτό που διερωτώμαι είναι εάν θέλουμε τέτοιους βουλευτές. Εάν, δηλαδή, θέλουμε κάτι τύπους που στο πρώτο “ου” τρέχουν να κρυφτούν στο σπιτάκι τους. Διότι νομίζω πως θα ήθελα ο βουλευτής που ψηφίζω να μπορεί να μιλήσει στον αγανακτισμένο και να του πει τι έφταιξε. Να του δείξει πως ακόμη και τη χειρότερη στιγμή ο διάλογος μπορεί να οδηγήσει σε απαντήσεις. Να μπορεί να μιλήσει στον εκπαιδευτικό και να τον αντιμετωπίσει. Να ακούσει το θυμό του, αλλά να του υπενθυμίσει και την ευθύνη του ως παιδαγωγού που απέχει πολύ από το να υποδεικνύει στους μαθητές να παρελαύνουν με μαύρα περιβραχιόνια.

Φυσικά, δεν θέλουμε βουλευτές – “κότες” που επικαλούνται διπλωματικές ασθένειες, που βρίσκουν φθηνές δικαιολογίες για να μην εμφανίζονται εκεί όπου το ακροατήριο είναι ανεξέλεγκτο. Θέλουμε βουλευτές που να μπορούν να μας κοιτάξουν στα μάτια και να μας πουν τι συμβαίνει τώρα και τι μπορούμε να κάνουμε. Και αν δεν μπορούν αυτοί να είστε σίγουροι πως θα το κάνουν άλλοι.

Πάντως, κανένας δεν μπορεί να νομοθετεί κρυπτόμενος και να τρομοκρατείται στην ιδέα της αποδοκιμασίας.

Δεν θέλουμε τρομοκρατημένους εκπροσώπους, ούτε θέλουμε ανθρώπους που υποκύπτουν στην πίεση των καιρών.
Γενναίους βουλευτές θέλουμε. Κι ας αρχίσουμε να τους μετράμε από την παρέλαση…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.