Πωλείται ό,τι… πωλείται

pic-0-norm.jpg

Τελικώς, η επιλογή έγινε. Οι διοικήσεις των τεσσάρων συστημικών τραπεζών της χώρας αποφάσισαν να βγουν άμεσα σε αναζήτηση ρευστότητας, για να κλείσουν τις «μαύρες τρύπες» που εντοπίζει από την έρευνα που κάνει στα ενδότερα των χαρτοφυλακίων τους η αμερικανική ελεγκτική εταιρία BlackRock.

Και πώς θα το κάνουν αυτό; Προφανώς όχι μέσω …μαγικών τρόπων, ούτε καν μέσω αυξήσεων κεφαλαίου, τις οποίες εξέτασαν ως προοπτική και την απέρριψαν αυτομάτως, για αντικειμενικούς λόγους. Η λύση που επιλέχθηκε ήταν αυτή των ρευστοποιήσεων θυγατρικών εταιριών, εντός και εκτός συνόρων. Εντός, θα πουληθούν όλες εκείνες οι δραστηριότητες οι οποίες δεν έχουν άμεση σχέση με την τραπεζική, στην στενή της έννοια. Εκτός, θα γίνει προσπάθεια να πουληθεί κυριολεκτικά ό,τι πωλείται.

Ακόμα και μια παλιότερη πρόταση του προέδρου της Πειραιώς για συγχωνεύσεις ομοειδών δραστηριοτήτων εκτός συνόρων, φαίνεται να σκοντάφτει στην άρνηση των άλλων ομίλων, οι οποίοι δεν δείχνουν ενθουσιασμένοι ως προς αυτή την προοπτική. Ο λόγος; Δεν θα είναι άμεσης απόδοσης, οπότε δεν θα μπορούν και να φέρουν άμεσα τα αποτελέσματα που χρειάζονται. Οπότε επιλέγεται η λύση των ρευστοποιήσεων και εκεί,,,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.