Πυρκαγιές 2007: Ένοχοι Καφύρας, Χρονόπουλος, Τσούρας, Μιχαλοπούλου

fotia Νέα ενημέρωση. Το Δικαστήριο της Πάτρας έκανε δεκτό το αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων να καταβληθούν τα χρήματα εξαγοράς της ποινής των 40.000 ευρώ σε δόσεις, ενώ το κόστος εξαγοράς ανέρχεται σε πέντε ευρώ την ημέρα.

Για την 84χρονη Σοφία Νικολοπούλου που αδυνατεί να καταβάλει το ποσό της εξαγοράς διατάχθηκε η κατ’ οίκον κράτησή της για όσο χρόνο προβλέπει ο Νόμος επί της εκτιτέας ποινής.

Ενημέρωση 15.00. Έπειτα από τις σχετικές διευκρινίσεις που δόθηκαν από τους δικηγόρους σχετικά με το ύψος της εξαγοράς της ποινής για τον καθένα από τους καταδικασθέντες, συνολικά θα πληρώσουν το χρηματικό ποσό των 40.000 ευρώ για την εκτιτέα ποινή των 10 ετών που τους επεβλήθη.

Η αρχική ποινή ήταν 77 χρόνια για τον καθένα, η οποία συγχωνεύτηκε στα 40 έτη. Ωστόσο, επειδή το αδίκημα είναι πλημμεληματικό, επιβλήθηκε η ανώτατη εκτιτέα ποινή των 10 ετών για κάθε κατηγορούμενο.

 

Ενημέρωση 14.20. 

Σαράντα χρόνια η αρχική ποινή για τον καθένα ήταν η “καμπάνα” του δικαστηρίου της Πάτρας για τον καθένα από τους τέσσερις κατηγορούμενους που καταδικάζονται για τις φονικές πυρκαγιές της Ηλείας του 2007.

Σύμφωνα με την έδρα εκτιτεα είναι 10 χρόνια, τα οποία και είναι εξαγοράσιμα.

Ενημέρωση 13.00.Επιτέλους έφτασε στο τέλος της η πολύκροτη δίκη των φονικών πυρκαγιών του 2007 που στοίχισαν τη ζωή σε συνανθρώπους μας και το περιβάλλον.

Σύμφωνα με το Τριμελές Εφετείο Πατρών κρίθηκαν ένοχοι 4 από τους 5 κατηγορουμένους και συγκεκριμένα ο τότε Νομάρχης Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας, ο Δήμαρχος Ζαχάρως Πανταζής Χρονόπουλος, ο δασοφύλακας Παναγιώτης Τσούρας και η Σοφία Νικολοπούλου, κάτοικος Παλαιοχωρίου.

Αθώος κρίθηκε ο ο τότε διοικητής του Π.Κ. Κρεστένων, Νίκος Μιχαλόπουλος.

Οι κατηγορίες για τις οποίες και καταδικάζονται είναι εμπρησμός, εμπρησμός δάσους και ανθρωποκτονία εξ αμελείας κατά συρροή, με αποτέλεσμα τον θάνατο 36 ανθρώπων, ενώ το δικαστήριο αναγνώρισε ελαφρυντικά σε όλους τους κατηγορουμένους.

Σε λίγη ώρα θα ανακοινωθεί και το μέγεθος της ποινής…

Info.patrastimes

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.