Πρόταση στη Γενική συνέλευση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου

Με ομόφωνη απόφαση, όλων των παρατάξεων και των συμβούλων του διοικητικού συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας, ζητείται η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, να αναλάβει πρωτοβουλία, ώστε να αρχίσει διάλογος, με τις Τράπεζες, τα ασφαλιστικά ταμεία και το δημόσιο, για τις επιχειρηματικές υποχρεώσεις που έχουν τη μορφή δανείων, εισφορών, τελών φόρων ή άλλων.
Μετά από αυτό το διάλογο που θα έχει σαν στόχους αυτά που περιγράφονται ποιο κάτω, να επιβιώσουν όσο το δυνατόν περισσότερες επιχειρήσεις, να σταθεροποιηθεί όσο γίνεται γρηγορότερα η αγορά και να ξαναβρεί σύντομα θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης.
Το Εμπόριο σήμερα βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση!
Δεν υπάρχει δείκτης που να μας αφήνει κανένα περιθώριο αισιοδοξίας.
Η ΕΣΕΕ και εμείς σαν αντιπρόσωποί της γενικής συνέλευσης της, έχουμε υποχρέωση, να ασχοληθούμε σοβαρά με το ζήτημα της επιβίωσης του Ελληνικού εμπορίου.
Έτσι λοιπόν, μεταξύ των αναγκαίων προϋποθέσεων, για την επιβίωση, όσο το δυνατόν περισσότερων επιχειρήσεων, που θα μπορούν να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, αφού μετά τη λαίλαπα της ελεύθερης πτώσης, ελάχιστες πλέον δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα με τις υποχρεώσεις τους, είναι τα παρακάτω:
Α) Οι τράπεζες να μπουν σε διάλογο «σωτηρίας» με πρωτοβουλία της ΕΣΕΕ για:
• Το κούρεμα των επιχειρηματικών δανείων, ύψους ανάλογου της πτώσης αλλά και της ικανότητας από τις επιχειρήσεις για την αποπληρωμή τους
• Τη ρύθμιση, του χρόνου αποπληρωμής των δανείων στα ίδια τα παραπάνω πλαίσια
• Τα επιτόκια των δανείων να κατέβουν σε λογικά και αποδεκτά επίπεδα
Τα ασφαλιστικά ταμεία, να δεχθούν ανάλογο κούρεμα, μακρύ χρόνο αποπληρωμής και ελαστική σχέση στη συνέπεια, συνδεμένη με τους ρυθμούς ανάπτυξης αν αυτοί βεβαίως υπάρξουν.
Και το τρίτο…
Ανάλογες ρυθμίσεις, με κούρεμα, διευκολύνσεις και ελαστικό και μακρύ χρόνο αποπληρωμής χρειάζεται να δοθεί από το κράτος γιατί το μηχανισμό είσπραξης εσόδων που είναι οι πωλήσεις των επιχειρήσεων μας, τον έχει ανάγκη το κράτος για την επιβίωση του πάνω από όλα.
Αυτές τις προτάσεις, κύριοι αντιπρόσωποι, τις βάζομε στην κρίση σας και σας καλούμε, αφού τις κρίνετε, να αποφασίστε θετικά, ώστε να δοθεί το μήνυμα, αλλά και η ισχύς στη διοίκηση μας, για να επιτελέσομε στο ακέραιο το καθήκον μας, που είναι η διάσωση και η στήριξη του Ελληνικού εμπορίου.

Για τον Εμπορικό Σύλλογο Αμαλιάδας
Ο Πρόεδρος Πέτρος Παπαδάτος
Ο Α’ Αντιπρόεδρος Λάμπρος Κουγιανός
Το Μέλος Του Δ.Σ. Γιώργος Καραπάνος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.