Πρόταση Νόμου για το «κούρεμα» δανείων για ελάφρυνση δανειοληπτών

Πρόταση νόμου για τη ρύθμιση δανείων με στόχο την ανακούφιση και την ελάφρυνση των δανειοληπτών κατέθεσε στη Βουλή το νεοσύστατο κόμμα της  ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ με πρωτοβουλία της Λούκας Κατσέλη και του Χάρη Καστανίδη, την οποία συνυπογράφουν ο βουλευτής Ηλείας Τάκης Δημητρουλόπουλος, ο οποίος να θυμίσουμε ότι προσχώρησε στη ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ το περασμένο Σάββατο,  μαζί με τους άλλους πέντε βουλευτές του κόμματος ( Μαρία Κυριακοπούλου, Α. Τριανταφυλλόπουλος, Γ. Κασσάρας, Λ. Μίχος και Κυριακή Τεκτονίδου).

Πρόκειται για την πρώτη νομοθετική πρωτοβουλία της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ, η οποία προτείνει σημαντικές ρυθμίσεις που απαντούν, με ρεαλιστικά μέτρα, στο οικονομικό αδιέξοδο που αντιμετωπίζουν χιλιάδες συμπολίτες μας.

Συγκεκριμένα προτείνονται:

• Η απομείωση («κούρεμα») όλων των καταναλωτικών, επαγγελματικών και στεγαστικών δανείων των φυσικών προσώπων και προσωπικών εταιριών, κατά 30%.

• Οι άνεργοι να μπορούν να ζητήσουν την αναστολή εξυπηρέτησης του στεγαστικού δανείου τους και των πιστωτικών τους καρτών για 2 χρόνια επί πλέον, χωρίς η οφειλή τους να επιβαρύνεται με τόκους υπερημερίας ή άλλες προσαυξήσεις.

Να απαγορευθεί ο πλειστηριασμός ακινήτων των παραπάνω οφειλετών μέχρι 31.12.2018, και παράλληλα  να παραταθεί η αναστολή πλειστηριασμών μέχρι 31.12.2015 για απαιτήσεις μέχρι ποσού 300.000 ευρώ.

Ο κ. Δημητρουλόπουλος με δηλώσεις του επισημαίνει τη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι συμπολίτες μας οι οποίοι έχουν δει δραματικές μειώσεις στα εισοδήματά τους, ειδικά στην θεομηνιόπληκτη περιοχή της Ηλείας όπου η τοπική οικονομία έχει δεχθεί ισχυρό πλήγμα, και θεωρεί άκρως απαραίτητο να ψηφισθεί ο Νόμος που προτείνει η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ για απομείωση του πραγματικού ποσού του δανείου των οφειλετών αφού οι παρατάσεις και οι διευκολύνσεις αποπληρωμής των δανείων δεν είναι λύση.

Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ υπογράμμισε ο κ. Δημητρουλόπουλος «είναι ο νέος πολιτικός σχηματισμός που έχει δεσμευθεί να θέσει την ανάπτυξη της χώρας σε ρεαλιστικές και στέρεες βάσεις στο πλαίσιο αξιόπιστων προτάσεων άμεσα εφαρμόσιμων. Ο Νόμος που σήμερα προτείνουμε, ενστερνίζεται τις αρχές και την ηθική των πολιτικών που στηρίζουμε τη ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ  και πιστεύουμε ότι  μπορεί να απαντήσει στα κοινωνικά αδιέξοδα που έφεραν τους συμπολίτες μας το καθεστώς της πιστωτικής ασφυξίας και τρομοκρατίας των πολιτικών του Μνημονίου. Καλούμε την κυβέρνηση έστω την ύστατη στιγμή να δείξει μια ελάχιστη στάση δικαιοσύνης και να κάνει αποδεκτή την παραπάνω Πρόταση Νόμου».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.