Πρόσκληση-Προβολή ντοκιμαντέρ με τον Πιέρ-Υβ Κουστώ

Πρωτοβουλία της Αναπληρώτριας Τομεάρχη Περιβάλλοντος Βουλευτού Επικρατείας, κας. Διονυσίας-Θεοδώρας Αυγερινοπούλου για δημόσια προβολή του Ντοκυμαντέρ «Τα μυστικά της Μεσογείου» του Πιερ-Υβ Κουστώ

 Με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα υποβάθμισης του θαλασσίου περιβάλλοντος η αναπληρώτρια Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Επικρατείας κα. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου ανέλαβε την πρωτοβουλία δημόσιας προβολής στη χώρα μας του ντοκυμαντέρ «Τα μυστικά της Μεσογείου» του Πιέρ-Υβ Κουστώ και του υδροβιολόγου του  National Geopraphic, Enric Sala.

Ο Πιερ-Υβ Κουστώ θα παρουσιάσει στο ελληνικό κοινό το ιδιαίτερα ενδιαφέρον ντοκυμαντέρ την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου και ώρα 20.00 στο ΄Ιδρυμα Ευγενίδου, μετά από πρόσκληση που απηύθυνε η Βουλευτής στο πλαίσιο συνεργασίας της «Ομάδας Δυτών Κουστώ» με την Ομάδα Δράσης «Ωκεανοί», του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, στην οποία μετέχει η ίδια και ο δημιουργός του ντοκυμαντέρ Ένρικ Σάλα. Πρόκειται για την πρώτη δράση, που αναλαμβάνει η ομάδα «Ωκεανοί» των Young Global Leaders στην Ελλάδα.

Το ντοκυμαντέρ συγκρίνει την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο βυθό της Μεσογείου φανερώνοντας τη ρύπανση, την υποβάθμιση των υδάτων, την απώλεια της βιοποικιλότητας και τη μείωση των αλλιευμάτων με λήψεις που έγιναν πριν από δεκαετίες από τον διάσημο θαλάσσιο εξερευνητή Ζακ-Υβ Κουστώ. Επιπλέον, ο ωκεανογράφος Ενρικ Σάλα και η ομάδα δυτών του Πιερ Υβ Κουστώ επισκέπτεται θαλάσσια καταφύγια, που έχουν οριοθετηθεί σε διάφορες περιοχές της Μεσογείου διερευνώντας τα οφέλη για τη θαλάσσια βιοποικιλότητα, τους αλιείς και την οικονομική και τουριστική ανάπτυξη των περιοχών αυτών.

 

Την προβολή του ντοκυμαντέρ συνδιοργανώνουν το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Δικαίου, Επιστήμης και Τεχνολογίας, πρόεδρος του οποίου είναι η κα. Αυγερινοπούλου, η Ομάδα Δράσης «Ωκεανοί» των Young Global Leaders του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ και το ΄Ιδρυμα Ευγενίδου.

 

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη με δελτία εισόδου. Η διανομή θα ξεκινήσει στις 19:00 της ίδιας ημέρας, στο ταμείο εισόδου (από οδό Πεντέλης 11, Π. Φάληρο) και έως εξαντλήσεως των θέσεων. Η ομιλία του Πιέρ Υβ Κουστώ θα πραγματοποιηθεί στα Αγγλικά, ενώ το ντοκιμαντέρ φέρει ελληνικό υποτιτλισμό. Επισυνάπτεται η πρόσκληση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.