Πρόεδρος ΟΛΜΕ: Οι καταλήψεις κάνουν καλό στα παιδιά

olme-greece_600_375_-1520156780 Μια άκρως ενδιαφέρουσα και διαφορετική από τα ειωθότα άποψη εξέφρασε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, ο οποίος ούτε λίγο, ούτε πολύ τόνισε ότι οι καταλήψεις… μεγαλώνουν γερά παιδιά.

Ο κ. Κοτσιφάκης στάθηκε στο πλευρό των μαθητών, στηλιτεύοντας παράλληλα, την παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου.

«Είναι γεγονός ότι δεν λύνουμε τα εκπαιδευτικά προβλήματα με αστυνομικούς και εισαγγελείς. Είναι λάθος ακόμη και να διαφωνεί κανείς με τον τρόπο που διαμαρτύρονται τα παιδιά, διότι δημιουργεί εντάσεις και δεν λύνει τα προβλήματα. Αυτό που πρέπει να κάνει ο υπουργός Παιδείας και η κυβέρνηση είναι να σκύψουν πάνω από τα προβλήματα», τόνισε ο κ. Κοτσιφάκης μιλώντας στον Βήμα FM.

Και συμπλήρωσε: «Δεν θέλω να μπω στη διαδικασία ούτε να πω “παιδιά, κάντε καταλήψεις” ούτε “παιδιά, μην κάνετε”. Η εκπαιδευτική κοινότητα, μαθητές και εκπαιδευτικοί, δεν είναι κακό να κινητοποιούνται για τα προβλήματα, διότι είναι και μια άσκηση για να τους προετοιμάζει να γίνουν καλοί πολίτες, ενεργοί πολίτες. Από εκεί και πέρα, η μορφή κινητοποιήσεων που θα επιλέξουν τα παιδιά είναι δικό τους θέμα και δεν θα τους την πούμε εμείς».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.