Πρωτόκολλο συνεργασίας με το Δίκτυο Σύμπραξης Κοινωνίας Πολιτών ν. Ηλείας

H Περιφερειακή   Ενότητα Ηλείας  και ο Αντιπεριφερειάρχης  Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας την Πέμπτη 30.12.2011 υπέγραψε πρωτόκολλο συνεργασίας με το Δίκτυο Σύμπραξης

κοινωνίας πολιτών Ν. Ηλείας  το οποίο συναποτελούν 32 οργανώσεις της Ηλείας.

Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Χ. Καφύρας τόνισε  ότι: «σε αυτή τη νέα εποχή που διανύουμε μέσα σε μια πρωτόγνωρη οικονομική κρίση η κοινωνία των πολιτών με τους θεσμούς  της όπως είναι οι σύλλογοι, μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί, οι εθελοντικές οργανώσεις, τα επιστημονικά σωματεία κ.λπ.. μπορούν να αποτελέσουν    την προωθητική δύναμη για να φύγουμε μπροστά ώστε να δημιουργήσουμε ανάπτυξη, να ενισχύσουμε τον πολιτισμό και τις κοινωνικές δομές στον τόπο μας.

Γι αυτό θεωρούμε ότι οι συμπράξεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τους εν λόγω θεσμούς , είναι επιτακτική ανάγκη, καθώς αναγνωρίζουμε την αναγκαιότητα την  συνδιαμόρφωσης  και της συμμετοχικότητας των πολιτών στις πολιτικές που πρέπει να ασκηθούν για την πρόοδο του τόπου μας».

Η κ. Φανού Φουσκαρίνη    Διατσέντα, Συντονίστρια του Δικτύου, αναφέρθηκε στους τομείς συνεργασίας που αφορούν στην προώθηση του εθελοντικού πνεύματος, τον πολιτισμό, στην προστασία του περιβάλλοντος την κοινωνική αλληλέγγυα οικονομία , καθώς επίσης τόνισε ότι στην Ευρώπη οι συμπράξεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης  με τις οργανώσεις της κοινωνίας πολιτών είναι εμπεδωμένοι θεσμοί πολλά χρόνια τώρα, ώστε υπάρχουν ήδη πολλαπλασιαστικά οφέλη στην κοινωνία με την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής καθώς λειτουργεί ο γ’ τομέας   της  οικονομίας που χαρακτηρίζεται από την λειτουργία κοινωνικών επιχειρήσεων για τη στήριξη ευπαθών ομάδων και την συμμετοχή των πολιτών στο κοινωνικό γίγνεσθαι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.