Προτιμάμε η Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη»

 Προτιμάμ ε η Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη»

Το «σχέδιο Α» της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας είναι η διατήρηση της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ και η ΕΚΤ δεν εργάζεται παρά μόνο πάνω σ’ αυτό, διαβεβαίωσε σήμερα ένας από τους διευθυντές της, ο Γερμανός Γεργκ Άσμουσεν.

«Προτιμάμε η Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη, αυτό είναι το σχέδιο Α, πάνω σ’ αυτό εργαζόμαστε» δήλωσε ο Άσμουσεν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Βερολίνο.

Ερωτηθείς αν υφίσταται ένα «σχέδιο Β», ο Άσμουσεν τόνισε: «Έχουμε ήδη επικριθεί για το γεγονός ότι δεν υπάρχει. Όμως από τη στιγμή που αρχίζουμε να μιλάμε για ένα σχέδιο Β ή Γ, το σχέδιο Α δεν έχει πια καμιά πιθανότητα να πραγματοποιηθεί» εξήγησε.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, ο Άσμουσεν υιοθέτησε έτσι την ίδια γραμμή που είχε υιοθετήσει την περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι. Αυτός ο τελευταίος είχε δηλώσει πως η ΕΚΤ δεν θέλει να βγει η Ελλάδα από την ευρωζώνη, παραδεχόμενος πάντως ότι η απόφαση δεν ανήκει στην ΕΚΤ.

Ο Άσμουσεν διαβεβαίωσε, εξάλλου, πως οι ελληνικές τράπεζες έχουν αυτή τη στιγμή επαρκή πρόσβαση σε ρευστότητα. Η κεφαλαιοποίησή τους δεν αρκεί για να τους εγγυηθεί την πρόσβαση σε «φυσιολογική» χρηματοδότηση από το θεσμό, όμως επωφελούνται από έκτακτη χρηματοδότηση και «έχουν πρόσβαση σε ρευστότητα» δήλωσε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.