Προς θιασώτες των Olympic Games: Να σέβεστε την Ολυμπία

FLOGAH ΟΛΥΜΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΕΑ – ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Μ.Κ.Ο. Κροκοδείλια δάκρυα και πόνο από τον πρώην δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας Γ. Αηδόνη, για ευγενή άμιλλα και Ολυμπιακή παγκόσμια Εκεχειρία, μέσα από επιστολή που κατέθεσε στην δημοτική Αρχή τρείς μόλις μέρες πριν από την αφή της Ολυμπιακής Φλόγας για τους χειμερινούς αγώνες στο Σότσι της Ρωσίας. Ζήτησε μάλιστα να συνεδριάσει το Δ.Σ. Αρχαίας Ολυμπίας, μέσα στην Ιερή Άλτη και να ληφθεί απόφαση σχετική με την Παγκόσμια Ειρήνη και Εκεχειρία.

Είναι απρεπές για τον δήμαρχο της καταστροφής της Αρχαίας Ολυμπίας Γ. Αηδόνη να επικαλείται αυτές τις έννοιες, όταν επί δημαρχίας του στις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007, παρεδόθη ο Ιερός χώρος της Ολυμπίας στις φλόγες, κάνοντας ολόκληρη την Ελλάδα παγκοσμίως ρεζίλι. Για πια συμβολική απόφαση μιλάτε, μέσα στην Ιερή Άλτη της Ολυμπίας από το Δ.Σ. όταν γνωρίζουμε πως τη συνθήκη (Ιδέα) των προγόνων μας της Ολυμπιακής Εκεχειρίας, την πουλήσατε όλοι όσοι διαχειριστήκατε αυτή την Ιερή περιοχή και την μετατρέψατε σε Μ.Κ.Ο. με έδρα την Λωζάννη;

Είστε όλοι υπεύθυνοι κύριοι για την κατάντια της Ολυμπίας, δεν σεβαστήκατε τα ιδεώδη των προγόνων μας, τα πουλήσατε. Αποδείξατε με τον πλέον κραυγαλέο τρόπο, την ανεπάρκεια σας να διαχειριστείτε αυτή την Ιερή Γη. Καταντήσατε την Ολυμπία μικρομάγαζο για να εξυπηρετήσετε όλα αυτά τα χρόνια τις ματαιοδοξίες, ευτελών ιδιοτελών επιδιώξεων. Απαιτούμε σεβασμό στην Ολυμπία.

Για μας κρατάμε τούτο, που ο Όμηρος μας δίδαξε με δέκα λέξεις : Αιέν αριστεύειν και υπείροχον έμμεναι άλλων -μηδέ γένος πατέρων αισχυνέμεν (Να είσαι πάντα πρώτος και ανώτερος από όλους και να μην ντροπιάζεις τη γενιά των προγόνων σου).

Κυριάκος Βασιλάρας
Χρυσή Αυγή Ηλείας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.