«Προαναγγέλλει την αντισυνταγματικότητα διαθεσιμότητας-κινητικότητας»

18E645896B9CC6BBEB1E021964127D8A.jpg

  «Επιτέλους! Ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο έστω και με καθυστέρηση δύο ετών, έκρινε τους ακραία αντισυνταγματικούς θεσμούς της εργασιακής εφεδρείας και προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας (άρθρο 33 ν. 40-24 του 2011) ότι παραβιάζουν το σύνταγμα (άρθρο 103) και τις διεθνείς συνθήκες που δεσμεύουν τη χώρα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο υπεύθυνος του Τομέα Διοικητικής Μεταρρύθμισης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος.

Σύμφωνα με τον κ. Μητρόπουλο, «η σημαντική αυτή απόφαση του ΣτΕ προαναγγέλλει και την αντισυνταγματικότητα των θεσμών της διαθεσιμότητας-κινητικότητας, που δανειστές και τροϊκανή κυβέρνηση προωθούν την περίοδο αυτή, ακρωτηριάζοντας το ελληνικό κράτος, διαλύοντας τις κοινωνικές υπηρεσίες, απαξιώνοντας τα πανεπιστήμια, τα νοσοκομεία και άλλες υπηρεσίες σημαντικής και διαχρονικής κοινωνικής συμβολής».

«Η απόφαση είναι πολύ σημαντική αλλά σημαντικότερος είναι ο δημοκρατικός παλλαϊκός αγώνας για ανατροπή της καταστροφικής μνημονιακής πολιτικής. Η ώρα της αριστεράς με τον ελληνικό λαό στο προσκήνιο, πλησιάζει», καταλήγει ο Α. Μητρόπουλος .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.