Πολύ χαμηλά τα ποσοστά χρήσης της φοροκάρτας

 Πολύ χαμηλά  α ποσοστά χρήσης της φοροκάρτας

Ακόμα ένα μέτρο, που είχε προαναγγελθεί και διαφημιστεί εκτεταμένα, δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα. Ο λόγος για την εισαγωγή της Κάρτας Αποδείξεων, γνωστής και ως φοροκάρτας, η εισαγωγή της οποίας στο φορολογική σύστημα την περυσινή χρονιά δε στέφτηκε με την ανάλογη επιτυχία.

Πρόκειτα ι για την κάρτα, η οποία είναι συνδεδεμένη με τον αριθμό φορολογικού μητρώου του κάθε φορολογούμενου και ενημερώνει αυτόματα το ΚΕΠΥΟ για τις δαπάνες, που κάνει ο υπόχρεος, χωρίς να χρειάζεται το χαρτομάνι των αποδείξεων.

Στόχος είναι η χρήση της από όλους, ώστε -σε δεύτερη φάση- να ταυτιστούν πλήρως οι πιστωτικές κάρτες με τις φοροκάρτες. Παρ΄ όλα αυτά, το ενδιαφέρον των φορολογουμένων είναι ιδιαίτερα χαμηλό (αλλά και όσοι την έχουν προμηθευτεί δυσκολεύονται να τη χρησιμοποιήσουν, αφού πολλά καταστήματα είτε δεν έχουν συνδεθεί, είτε δεν γνωρίζουν τη χρήση του μηχανισμού).

Έτσι, το ΚΕΠΥΟ αποστέλλει αυτές τις μέρες μαζικά e-mail στους φορολογούμενους, ώστε να τους πείσει να προμηθευτούν άμεσα την κάρτα από τις τράπεζες. Στη συγκεκριμένη ηλεκτρονική επιστολή, που υπογράφει ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων, Θεοχάρης Θεοχάρης, δίνονται και οδηγίες για την προμήθεια και τη χρήση της φοροκάρτας.

Αναλυτικά, αναφέρεται:

«Αγαπητέ χρήστη του TAXISnet,

Η Κάρτα Αποδείξεων είναι ένα χρήσιμο εργαλείο στα χέρια του πολίτη για τη συλλογή των αποδείξεων, καθώς μας επιτρέπει κάθε στιγμή να γνωρίζουμε τι έξοδα έχουμε κάνει, αποφεύγοντας τη χρονοβόρο καταγραφή των αποδείξεων στο τέλος του έτους. Η χρήση της είναι προαιρετική και ασφαλής, καταγράφεται μόνο το συνολικό ύψος της κάθε απόδειξης και όχι τα είδη που αγοράστηκαν.

Η Κάρτα Αποδείξεων είναι ανώνυμη και συνδέεται με τον Α.Φ.Μ. του καταναλωτή, με μια εύκολη και ασφαλή διαδικασία, μέσω SMS ή διαδικτύου, χωρίς τη διαμεσολάβηση κάποιας τράπεζας ή τρίτου φορέα.

Η Κάρτα Αποδείξεων διατίθεται δωρεάν από τις συνεργαζόμενες στο πρόγραμμα Τράπεζες και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κάθε συναλλαγή, ανεξάρτητα αν αυτή γίνεται με τη χρήση μετρητών, πιστωτικών καρτών ή άλλου τρόπου πληρωμής. Σήμερα, τα περισσότερα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα, έχουν τη δυνατότητα χρήσης της Κάρτας Αποδείξεων, μέσω των ειδικά ενημερωμένων POS και e-POS που ήδη διαθέτουν.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: http://link.minfin.gr/karta».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.