Πολύδωρας: “Ήθελαν να κάψουν τον Καραμανλή!”

Πολλοί ήταν αυτοί που ήρθαν σε επαφή με τον Βύρωνα Πολύδωρα, μετά τις δηλώσεις του Μεσούτ Γιλμάζ , καθώς ο πρώην υπουργός ήξερε πολλά για την περίοδο εκείνη…Τώρα , ο Βύρων Πολύδωρας αποφάσισε να μιλήσει και με συνέντευξη του στην “Κυριακάτικη Δημοκρατία” , 4,5 χρόνια μετά τις φονικές πυρκαγιές, ο τότε υπουργός Δημοσίας Τάξης, απαντά σε όσους τον χλεύαζαν τότε, για όσα είχε πει περί “ασύμμετρης απειλής”. Επιπλέον εξαπολύει επίθεση στο ΠΑΣΟΚ για την τότε στάση του και σχολιάζει τις δηλώσεις Γιλμάζ, περί Τούρκων πρακτόρων – αυτουργών των εμπρησμών.

Ο κ. Πολύδωρας δηλώνει απολύτως βέβαιος, ότι οι πυρκαγιές που κατέκαιαν τη χώρα το 2007, ήταν μέρος οργανωμένου σχεδίου, με στόχο την ανατροπή του Κώστα Καραμανλή.  “Πού είναι σήμερα οι συκοφάντες μου;“, διερωτάται.

Διαβάστε τι λέει:

Να σας δώσω τη συμβολαιογραφική πράξη εκτελέσεως εμπρησμού, δεν την έχω. Όμως το ανακριτικό της Πυροσβεστικής τότε, είχε γεμίσει στοιχεία. Με άπειρες ενδείξεις. Μη φαντάζεστε τον δράστη, με τον δαυλό να βάζει φωτιά. Μπορεί να τον φανταστείτε όμως, και με ωρολογιακούς εμπρηστικούς μηχανισμούς, οι οποίοι πρώτη τους δουλειά είναι, να καίγονται αυτοί, ώστε να μην αφήνουν ίχνη“, σημειώνει.

Όπως τονίζει ….αυτανάφλεξη στις 2 το πρωί και σε 50 διαφορετικές εστίες, που δεν είχαν καμία μεταξύ τους σχέση, δεν γίνεται να γίνει…

Ασφαλώς δεν μπορώ να πιάσω τον δράστη, τον εκτελεστή την ώρα που βάζει τη φωτιά. Όμως να ξέρετε κάτι. Στην πατρίδα μου την Ανδρίτσαινα, ξέρουν ότι δεν είναι υπαίτια για την καταστροφή η γιαγιά με τα κόλλυβα“, λέει χαρακτηριστικά.

Συνεχίζοντας λέει πως στόχος ήταν η αποδόμηση τόσο η δική του , όσο και του Κώστα Καραμανλή!

Να καεί η χώρα. Αποδόμηση Πολύδωρα. Αποδόμηση Καραμανλή. Ανατροπή της κυβέρνησης. Είναι βέβαιο, πως κάποιοι έπαιξαν τα ρέστα τους, για να ρίξουν την κυβέρνηση Καραμανλή“, προσθέτει, επικαλούμενος και το έγγραφο της Wikileaks, που δημοσίευσε το περιοδικό “Επίκαιρα” για το σχέδιο “Πυθία”.

Όπως δηλώνει ο πρώην υπουργός, είπε την αλήθεια και για τις “ασύμμετρες απειλές” και με τον “στρατηγό άνεμο” και αν τον χλέυαζαν τότε, σήμερα νοιώθει δικαιωμένος.

Το έβλεπα μπροστά μου, ότι δεν ήταν τυχαίες οι φωτιές. Καιγόταν η Ελλάδα από τον Γράμμο μέχρι το Γύθειο”, λέει χαρακτηριστικά.

Τι λέει για την Τουρκία

Ο κ. Πολύδωρας επιτίθεται σε όσους τότε τον χλεύαζαν για τις δηλώσεις του και “σήμερα δίχως ίχνος ντροπής τις ασπάζονται”.

Πού είναι τώρα όλοι οι συκοφάντες μου; Γιατί προσπάθησαν να με ψαλιδίσουν μόλις μίλησα για ασύμμετρες απειλές; Μήπως ήταν συνήγοροι ή σύμμαχοι των εκτελεστών σχεδίων; Αφήνω στην κρίση της Ιστορίας, την υπεραντίδραση ΠΑΣΟΚ και ΜΜΕ για την απόκρουση των όρων ‘ασύμμετρη απειλή’ και ‘στρατηγός άνεμος‘”, προσθέτει.

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Μεσούτ Γιλμάζ, απαντά:

“Ο Τούρκος παίζει παιχνίδι και θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Όσο πιο ήρεμα το αντιμετωπίσουμε, στην παρούσα φάση, τόσο το καλύτερο για εμάς. Δεν χρειάζονται εξαλλοσύνες. Όσο για τη δικαίωση… Όποτε μου τη λένε αυτήν τη λέξη, ένα πράγμα σκέφτομαι. Χίλιες φορές να είχε σωθεί ο τόπος μου και να μην είχα δικαιωθεί”, καταλήγει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.