Ποιους “καίει” το πόρισμα για τον θάνατο του 72χρονου από τη Μανωλάδα που πέθανε γιατί δεν έβρισκε χειρουργείο

rio_39dfcb5c4b1e23c6f68c9290e75118b5 Ευθύνες σε δυο υψηλά ιστάμενα στελέχη του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου, επιρρίπτει το πόρισμα της ΕΔΕ για τον θάνατο του 72χρονου από την Αμαλιάδα, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή στις 11 Σεπτεμβρίου στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας, περιμένοντας να διακομιστεί σε νοσοκομείο που διέθετε αγγειοχειρουργικό τμήμα για άμεση χειρουργική επέμβαση.

Την είδηση μετέδωσε πριν λίγο η τηλεόραση του Achaia κατά τη διάρκεια του κεντρικού δελτίου.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το κανάλι, για το θέμα ρωτήθηκε η 6η Υγειονομική Περιφέρεια, αλλά δεν υπήρξε σχόλιο.

Το πόρισμα θα σταλεί στα υπουργεία Υγείας και Παιδείας, για τα περαιτέρω.

Η έρευνα φαίνεται πως επικαλείται τη νομοθεσία σύμφωνα με την οποία οι ασθενείς για τους οποίους τίθενται σε κίνδυνο η ζωή τους θα πρέπει να γίνονται δεκτοί από το νοσοκομείο.

Υπενθυμίζουμε ότι στις 11 Σεπτεμβρίουο  72χρονος Λ.Α. από τη Μανωλάδα μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Κέντρο Υγείας Βάρδας. Εκεί οι γιατροί έκριναν άμεση την μεταφορά του στην Αμαλιάδα. Εκεί έφτασε στις 10.30 το πρωί της Τρίτης.

Οι γιατροί διέγνωσαν πως ο 72χρονος είχε υποστεί ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής. Άμεσα υπήρξε κινητοποίηση γιατί ο ασθενής έπρεπε άμεσα να υποβληθεί σε επέμβαση για να σωθεί η ζωή του. Έτσι γιατροί και διοίκηση του νοσοκομείου άρχισαν να αναζητούν τις κατάλληλες λύσεις, ώστε να διακομιστεί άμεσα και να εγχειριστεί ο ασθενής.

Το πλησιέστερο αγγειοχειρουργικό τμήμα που υπήρχε στην περιοχή ήταν αυτό στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες χωρίς να χαθεί χρόνος έγιναν επαφές μεταξύ των δύο νοσοκομείων όμως στην Αμαλιάδα συνάντησαν την άρνηση του Ρίου για τη διακομιδή και την επέμβαση λόγω του ότι η εφημερία του νοσοκομείου έληγε στις τρεις το μεσημέρι.

Επόμενη λύση ήταν το νοσοκομείο Γεώργιος Γεννηματάς, ενώ είχαν ενημερωθεί άμεσα η διοίκηση της 6ης ΥΠΕ, το ΕΚΑΒ και το ΕΚΕΠΥ για το περιστατικό, χωρίς να δοθεί απάντηση ποτέ… Ενώ οι ώρες περνούσαν ο ασθενής έχανε πολύτιμο χρόνο και τελικά εξέπνευσε λίγο πριν από τη μια το μεσημέρι στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας, με τους γιατρούς και τη διοίκηση να προσπαθούν να δώσουν αυτοί λύση στο θέμα.

 

thebest.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.