Πλουσιότερoς άνθρωπος του κόσμου ο Μπίλ Γκέιτς

Το χρηματιστηριακό ράλι των τελευταίων εβδομάδων πρόσθεσε 10 δισ. δολάρια στην περιουσία του Μπιλ Γκέιτς και έτσι ο συνιδρυτής της Microsoft κατέκτησε ξανά τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο με περιουσία που αποτιμάται στα 72,7 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τον δείκτη δισεκατομμυριούχων του Bloomberg News.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft επέστρεψε στην κορυφή και «παίρνει πίσω» τον τίτλο που είχε χάσει από τον Μεξικανό μεγιστάνα των τηλεπικοινωνιών, Κάρλος Σλιμ.

Η καθαρή περιουσία του 57χρονου Γκέιτς αυξήθηκε τις τελευταίες εβδομάδες από την άνοδο των μετοχών στη Wall Street που του απέφερε περίπου 10 δισ. δολάρια αυτό το έτος.

Στη δεύτερη θέση ακολουθεί ο 73χρονος Μεξικανός, Καρλος Σλιμ, ο οποίος διαθέτει περιουσία που αποτιμάται σε 72,1 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg, ο δείκτης του οποίου ενημερώνεται καθημερινά.

Η περιουσία του Σλιμ μειώθηκε πάνω από 2 δισ. δολάρια το τρέχον έτος, καθώς το Κογκρέσο του Μεξικού πέρασε ένα νομοσχέδιο για τον τερματισμό της δεσπόζουσας θέσης στην αγορά, της εταιρείας του America Movil.

Κατά το Bloomberg News, ο Γκέιτς έχει συμμετοχές σε πάνω από 12 εταιρείες εισηγμένες στο χρηματιστήριο, συμπεριλαμβανομένης της αλυσίδας ξενοδοχείων «Four Seasons».

Ο μεγιστάνας των νέων τεχνολογιών, διαθέτει μεγάλα χρηματικά ποσά σε φιλανθρωπικές οργανώσεις και επιστημονικά ερευνητικά προγράμματα μέσω του ιδρύματος Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς. Ένα μεγάλο τμήμα αυτών των δωρεών αφορά στη βελτίωση της υγείας και της εκπαίδευσης στις φτωχές χώρες.

Σύμφωνα πάντως με την αντίστοιχη λίστα του Forbes, που δημοσιεύθηκε τον Μάρτιο, ο πλουσιότερος όλων είναι ο Σλιμ, με τον Μπιλ Γκέιτς να ακολουθεί.

Στην τρίτη θέση του καταλόγου δισεκατομμυριούχων του Forbes, βρίσκεται ο Ισπανός μεγιστάνας της μόδας, Μογκέλ Αμανσιο Ορτέγκα και στην τέταρτη ο οικονομικός «μάγος» Ουόρεν Μπάφετ.

Πηγή:Voria

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.