Πληρώνουν για να δανείσουν τη Γερμανία…

Εξάμηνα ομόλογα αξίας 3,9 δισ. ευρώ με αρνητική απόδοση 0,0122% -δηλαδή οι τράπεζες που τα αγόρασαν ουσιαστικά θα πληρώσουν για να την δανείσουν- διέθεσε η Γερμανία.Το αποτέλεσμα της δημοπρασίας έγινε γνωστό μετά από την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) ότι οι καταθέσεις των ευρωπαϊκών τραπεζών σε αυτή για διάρκεια μίας ημέρας έφθασαν στο νέο υψηλό ρεκόρ των 463,6 δισ. ευρώ, μία επιπλέον ένδειξη ότι τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα δεν θέλουν να αναλάβουν τον κίνδυνο να δανείζονται μεταξύ τους

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times, είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό σε πρωτογενή διάθεση κρατικού χρέους στην Ευρωζώνη, κάτι που αποδίδεται στην αναζήτηση από τους επενδυτές ασφάλειας για τις τοποθετήσεις των κεφαλαίων τους.

Το αποτέλεσμα της δημοπρασίας έγινε γνωστό μετά από την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) ότι οι καταθέσεις των ευρωπαϊκών τραπεζών σε αυτή για διάρκεια μίας ημέρας έφθασαν στο νέο υψηλό ρεκόρ των 463,6 δισ. ευρώ, μία επιπλέον ένδειξη ότι τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα δεν θέλουν να αναλάβουν τον κίνδυνο να δανείζονται μεταξύ τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.