Πληρωμένη απάντηση του Καλογερόπουλου στον Παπαδημούλη

Αφορμή στάθηκαν οι δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ για τον γενικό γραμματέα Περιφέρειας Αττικής

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης το πρωί μιλώντας για την πώληση του μεριδίου της Χοχτιφ στο αεροδρόμιο στους Καναδούς στοχοποίησε μεταξύ άλλων και τον Δημήτρη Καλογερόπουλο λέγοντας:

“Ο δήμος προσέφυγε ζητώντας να πληρώσει η Χόχτιφ, όπως όλοι όσοι δραστηριοποιούνται στην περιοχή, και ο κ. Καλογερόπουλος με μια πολιτική απόφαση έκρινε ότι είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση το Αεροδρόμιο και αυτό που πληρώνει κάθε ταβερνιάρης ή βιοτέχνης, η Χόχτιφ δεν πρέπει να το πληρώσει”.

Ο Δημήτρης Καλογερόπουλος με ανακοίνωσή του απαντάει στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας οτι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής δεν έκανε τίποτε άλλο από το να τηρήσει τους νόμους που είχαν ψηφιστεί στο παρελθόν ενώ προτείνει στον ΣΥΡΙΖΑ να στρέφεται εναντίον όσων νομοθετούν ατελώς και όχι εναντίον όσων τηρούν τους νόμους.

Η ανακοίνωση αναφέρει χαρακτηριστικά:

“Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής εφαρμόζει τους νόμους, όχι την ψήφιση τους, δεν είναι υπεύθυνη για τον Ν2338/95 που αφορά τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και έχει κυρωθεί από την Ελληνική Βουλή όπως και ο νόμος Ν3631/08 που επίσης προβλέπει τη Σύμβαση Ανάπτυξης του Αεροδρομίου όπου προβλέπει στο άρθρο 10 , παράγραφος 2 την εφαρμογή του άρθρου 25.6 της Σύμβασης Ανάπτυξης Αεροδρομίου (όπως κυρώθηκε με το Ν2338/1995) όπου καθορίζεται ότι με κοινή Υπουργική απόφαση τριών Υπουργείων (Οικονομικών – Μεταφορών –Εσωτερικών) θα προβλεφθεί η διαδικασία επιβολής και είσπραξης νταποδοτικών και άλλων δημοτικών επιβαρύνσεων, φόρων ή τελών από τους Δήμους Σπάτων-Αρτέμιδος, Παιανίας, Μαρκόπουλο Μεσογαίας, Ραφήνας – Πικερμίου και Κρωπίας σε βάρος της «Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Α.Ε.». ‘Εως σήμερα όμως η Κοινή Υπουργική Απόφαση δεν έχει βγει με αποτέλεσμα η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής να εφαρμόζει την υπάρχουσα νομοθεσία και να μην εγκρίνει αποφάσεις όπως αυτή των Σπάτων . Αντί λοιπόν να ζητήσουν άμεσα να γίνει η κοινή Υπουργική Απόφαση”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.