Πιλοτικά από 1ης Ιανουαρίου το πρόγραμμα για ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα

50AE6374BEF48747E0B226081C45B9AC.jpg

Σε πιλοτική εφαρμογή θα τεθεί από 1.1.2014 το πρόγραμμα ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος προκειμένου να αντιμετωπιστούν φαινόμενα ακραίας φτώχειας. Ειδικότερα, όπως εξηγεί ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης σε έγγραφο που διαβίβασε στην Βουλή «με το Ν. 4093/2012 θεσπίστηκε πιλοτικό πρόγραμμα ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος σε δύο περιοχές της χώρας. 

Το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα συνιστά εισοδηματική ενίσχυση σε άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας και λειτουργεί συμπληρωματικά με τις εκάστοτε εφαρμοζόμενες πολιτικές καταπολέμησης της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού» προσθέτει δε πως «η εφαρμογή του προγράμματος θα ξεκινήσει την 1.1.2014 και η γενική εφαρμογή του θα εξαρτηθεί από την αξιολόγηση της πιλοτικής εφαρμογής του και από το ύψος των διαθέσιμων πόρων». 

Επιπροσθέτως, ο κ. Βρούτσης επισημαίνει ότι το επόμενο διάστημα τα υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών θα εκδώσουν Κοινή Υπουργική Απόφαση προκειμένου να καθοριστούν οι λεπτομέρειες της πιλοτικής εφαρμογής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.