Πιέσεις στο ΥΠΟΙΚ να εκδώσει μεγάλο ομόλογο!

Μπορεί ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, να δηλώνει ότι η επιστροφή της Ελλάδας στις ελεύθερες αγορές να αναμένεται χρονικά για το ερχόμενο έτος, ωστόσο, οι διαχειριστές των μεγάλων ξένων επενδυτικών funds, πιέζουν για πολύ …νωρίτερα. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, το τελευταίο διάστημα αυξάνουν οι επισκέψεις στον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους ξένων διαχειριστών οι οποίοι διερωτώνται ιατί η Ελλάδα δεν προχωρά σε μεγαλύτερης διάρκειας εκδόσεις.

Ως γνωστόν, μέχρι σήμερα, η χώρα μας κάνει μόνο τριμηνιαίες εκδόσεις, από το φόβο, φυσικά της μη κάλυψης μεγαλύτερων. Ωστόσο, μετά από την πρόσφατη επιτυχία της Πορτογαλίας, η οποία εξέδωσε 5ετή ομόλογα, η οποία καλύφθηκε πάνω από 3 φορές, πολλοί είναι εκείνοι οι οποίοι θεωρούν ότι κάτι ανάλογο θα μπορούσε να κάνει και η Ελλάδα. Ωστόσο, στο υπουργείο Οικονομικών, είναι επιφυλακτικοί.

Καταρχάς δεν θέλουν να προκαλέσουν την τύχη τους. Σιγά – σιγά, αρχίζει να δημιουργείται ένα καλό κλίμα για την Ελλάδα, διεθνώς, και θα ήταν μεγάλη ατυχία, σε περίπτωση μη κάλυψης ενός ομολόγου, η κατάσταση να επανέλθει στην προτέρα κακή κατάσταση. Κατά δεύτερον, στο ΥΠΟΙΚ βλέπουν ότι τα επιτόκια με τα οποία δανείζονται από την τρόικα είναι πολύ πιο φθηνά, από αυτά της αγοράς. Οπότε;

Πηγή:Voria

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.