Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Eγκρίθηκαν βελτιωτικά έργα σε οδικούς άξονες της Ηλείας

erga Η ανοικτή δημοπρασία έργων συντήρησης και βελτίωσης σε τρεις σημαντικούς οδικούς άξονες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας εγκρίθηκε κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Συγκεκριμένα πρόκειται για ένταξη στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Π.Δ.Ε. με διασφαλισμένους πόρους και παράλληλη έναρξη των διαγωνιστικών διαδικασιών της Συντήρησης, Βελτίωσης, Αποκατάστασης και Άρσης της Επικινδυνότητας τριών σημαντικών οδικών αξόνων:

– της Εθνικής Οδού «Πάτρα – Λεβίδι» στα τμήματα αρμοδιότητας της ΠΔΕ της διαδρομής «Πάτρα – Τριπόταμα – Διασταύρωση με Ε.Ο. Πύργου – Τρίπολης» (Ε.Ο.111), συνολικού προϋπολογισμού 4,5 εκ. ευρώ, και

– τμημάτων της Ευρωπαϊκής Οδού 55 που ξεκινά από την Πάτρα και καταλήγει στη Νότια Μεσσηνία, αυτών της Εθνικής Οδού «Πύργος – Καλό Νερό» (στα τμήματα αρμοδιότητας της ΠΔΕ) και της Νέας Εθνικής Οδού «Πάτρα – Πύργος», συνολικού προϋπολογισμού 4 εκ. ευρώ.

Πρόκειται για οδικά έργα εξαιρετικής σημασίας για τη Δυτική Ελλάδα, τα οποία προετοίμασε τάχιστα η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας, τα Τεχνικά Δελτία απεστάλησαν στις 22 Αυγούστου προς το Υπουργείο, το οποίο έδωσε την έγκρισή του στις 19 Σεπτεμβρίου και πλέον τα έργα εντάσσονται στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Π.Δ.Ε. με διασφαλισμένους πόρους, ενώ παράλληλα θα ξεκινήσουν άμεσα και οι διαγωνιστικές διαδικασίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.