Παρεμβάσεις ανάπλασης ύψους 4,2 εκ. ευρώ

Μελέτες ανάπλασης για παρεμβάσεις ύψους 4.250.000 ευρώ, εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία χθες από το Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας, που συνεδρίασε υπό την προεδρία του κ. Απόστολου Λιώση.

Το θέμα, που εισηγήθηκε ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης, αφορούσε στην έγκριση μελετών αρχιτεκτονικής, εγκαταστάσεων και συναφών, για τη διαμόρφωση (ανάπλαση) Ανατολικού και Δυτικού Τμήματος Σοχιάς, που εξειδικεύεται στην δημιουργία πολυλειτουργικού χώρου.

Το έργο

Ο δήμος Ήλιδας συμπεριλαμβάνεται στις 8 πόλεις της Δυτικής Ελλάδας, που είχαν υποβάλλει επιχειρησιακά προγράμματα για παρεμβάσεις ολοκληρωμένων δράσεων και πλέον καλείται να υποβάλλει τις σχετικές μελέτες στα Ολοκληρωμένα Σχέδια Αστικής Ανάπλασης που θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ.

Το συγκεκριμένο έργο, αφορά στην κατασκευή ενός πολυλειτουργικού χώρου 1000 τμ. που θα κατασκευαστεί σε τμήμα της ανάπλασης Σοχιάς και θα περιλαμβάνει γραφεία και ένα συνεδριακό κέντρο περίπου 250 θέσεων, το οποίο θα αξιοποιηθεί για ανάπτυξη αγροτικών δράσεων, δίνοντας κίνητρο στους παραγωγούς για ανάπτυξη οικονομικής δραστηριότητας.

Στο συγκεκριμένο έργο συμπεριλαμβάνεται και η ανάπλαση της οδού Γηπέδου, από το ύψος της Οινομάου, με πεζοδρόμησή της και τοποθέτηση φωτισμού μέσω της οποίας θα συνδέεται ο πολυλειτουργικός χώρος με το  χώρο δράσης των αγροτών που είναι η λαϊκή αγορά της Αμαλιάδας και στο έργο εντάσσεται και κατασκευή στεγάστρων στο χώρο της λαϊκής αγοράς.

ΠΑΤΡΙΣ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.