Παραλίγο μακελειό σε απόπειρα ληστείας στην Alpha bank στην Αμαλιάδα…(με προβλήματα η αστυνόμευση)

Τρεις διαρρήκτες  επιχείρησαν να παραβιάσουν το υποκατάστημα της τράπεζας Alpha Bank στην Αμαλιάδα

Το περιστατικό έγινε αντιληπτό στις 4:17 τα ξημερώματα, όταν ο συναγερμός της τράπεζας άρχισαν να χτυπά.

Το σήμα έλαβε το κέντρο της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Αμαλιάδας και άμεσα στο σημείο που βρίσκεται η τράπεζα στην αρχή της οδού Ερμού, έφτασαν περιπολικά. Οι αστυνομικοί κοιτώντας μέσα στην τράπεζα είδαν τρία άτομα να βρίσκονται μέσα και να ψάχνουν για τα χρήματα. Μόλις αντιλήφθηκαν τους αστυνομικούς βγήκαν από την πίσω πόρτα και άρχισαν να πυροβολούν στον αέρα στην προσπάθειά τους να φύγουν και να κρατήσουν μακριά τους αστυνομικούς. Μπήκαν σε ένα μαύρο αυτοκίνητο αγνώστου μάρκας και με θράσος κινήθηκαν ανάποδα στο μονόδρομο για να διαφύγουν προς το Δημαρχείο..

Πως έγινε

Με δύο “χτυπήματα” από αιχμηρό αντικείμενο κατάφεραν να παραβιάσουν  το χρηματοκιβώτιο χωρίς να ηχήσει ο συναγερμός ή να βρουν τα χρήματα να τους περιμένουν στα ταμεία.

Μόλις είδαν τους αστυνομικούς με βιαστικές κινήσεις βγήκαν από την τράπεζα και  με καλάσνικοφ, έριξαν δύο πυροβολισμούς στον αέρα, πριν φύγουν. Οι αστυνομικοί άρχισαν να καταδιώκουν τους δράστες, που όμως κατάφεραν να ξεφύγουν μέσα στους δρόμους της πόλης..

Μπήκαν από την πίσω πόρτα σχετικά εύκολα, δεν ασχολήθηκαν καθόλου με το συναγερμό που γνώριζαν πως χτυπούσε και ήθελαν μέσα σε δύο λεπτά να παραβιάσουν το ΑΤΜ και να πάρουν τα χαρτονομίσματα.

Η διπλή ασφαλιστική “θωράκιση” που είχε το συγκεκριμένο ΑΤΜ, τους έκανε να χάσουν χρόνο. Έτσι τα δύο περιπολικά που έφυγαν από την Αστυνομική Υποδιεύθυνση Αμαλιάδας και βρέθηκαν στο σημείο μέσα σε τέσσερα λεπτά, πρόλαβαν τους δράστες μέσα στην τράπεζα.

Εκτιμάται πως αν οι αστυνομικοί είχαν βρεθεί στην πίσω πόρτα που είχε παραβιαστή από τους διαρρήκτες, οι δράστες θα έριχναν στο ψαχνό, αφού θα ήταν εγκλωβισμένοι στο χώρο. Επίσης εκτιμάται πως τους τρεις δράστες περίμενε στο αυτοκίνητο και ένας τέταρτος συνεργός τους, για αυτό και έφυγαν αστραπιαία και “κόντρα” στο μονόδρομο….

Αξίζει να σημειωθεί ότι το χθεσινό βράδυ στο κτίριο της αστυνομίας είχαν υπηρεσία μόνο δύο Αστυνομικοί ένας στο Τμήμα Ασφάλειας και ο άλλος στο Αστυνομικό τμήμα που είχε στην επιτήρηση του, κρατούμενους από άλλες υποθέσεις και υπήρχε και ένας τρίτος που ήταν στο περιπολικό όπου δεν  δούλευε ο ασύρματος,με αποτέλεσμα να μην μπορούν να συνομιλήσουν οι δυο συνάδελφοι…

Και μετά περιμένουμε να αντιμετωπίσουμε την εγκληματικότητα στην Ηλεία χωρίς Αστυνομικούς  χωρίς οχήματα και χωρίς εξοπλισμό…Και έχουμε και απαίτηση από ανώτερους και κατώτερους του νόμου να βάλουν το κεφάλι τους μπροστά….

Είμαστε για κλάματα δυστυχώς….

.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.