Παράταση για την τακτοποίηση αυθαιρέτων μέχρι τον Ιούνιο….

Ωστόσο το ΤΕΕ έχει προγραμματίσει την αναστολή της λειτουργίας όλων των υπηρεσιών του και των κεντρικών γραφείων, από αύριο Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου μέχρι την Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου. Αντιδρά έτσι στις ρυθμίσεις που προωθούνται για το επάγγελμα των μηχανικών και των επιστημόνων γενικότερα και την πολιτική του Μνημονίο…Παρατείνεται μέχρι το τέλος Ιουνίου η «τακτοποίηση» των αυθαίρετων με τροπολογία που κατατέθηκε χθες στη Βουλή..

Παρατείνεται μέχρι το τέλος Ιουνίου η «τακτοποίηση» των αυθαίρετων με τροπολογία που κατατέθηκε χθες στη Βουλή. Πάντως το μέτρο απειλείται με μπλόκο εξαιτίας των απεργιακών κινητοποιήσεων των μηχανικών που βρίσκονται σε εξέλιξη μέχρι το τέλος του μήνα.

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας έχει προγραμματίσει την αναστολή της λειτουργίας όλων των υπηρεσιών του, συμπεριλαμβανομένων και των κεντρικών του γραφείων, από αύριο Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου μέχρι την Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου.

Αντιδρά έτσι στις ρυθμίσεις που προωθούνται αναφορικά με το επάγγελμα των μηχανικών και των επιστημόνων γενικότερα και την πολιτική του Μνημονίου.

Hδη τα μέλη του ΤΕΕ απέχουν από όλες τις επιτροπές και τα συμβούλια όπου συμμετέχουν, ενώ αναμένεται να προκηρυχθούν μέσα στο τρέχον δεκαήμερο στάσεις εργασίας και αποχή από την εργασία.

Μιλώντας στο «Εθνος» ο πρόεδρος του ΤΕΕ Χρήστος Σπίρτζης επιβεβαίωσε την αναστολή της λειτουργίας του ηλεκτρονικού συστήματος που επεξεργάζεται τις δηλώσεις τακτοποίησης των αυθαιρέτων.

«Είμαστε αποφασισμένοι να αναστείλουμε τις λειτουργίες των πάντων», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Από το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής εξέφραζαν χθες την ελπίδα να μη σταματήσει η διαδικασία των αυθαιρέτων, επισημαίνοντας πως με το ΤΕΕ έχει υπογραφεί σύμβαση και προβλέπονται επιπτώσεις σε περίπτωση αναίτιας διακοπής.

Στις 28 Φεβρουαρίου έληγε η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων τακτοποίησης.

Οι αιτήσεις
Μέχρι την Κυριακή είχαν ενταχθεί προς επεξεργασία στο ηλεκτρονικό σύστημα 259.748 αιτήσεις.

Για τις 27.557 περιπτώσεις η επεξεργασία έχει ολοκληρωθεί με την καταβολή του παραβόλου και των δόσεων.

Εχουν εισπραχθεί μέχρι σήμερα 315.504.021 ευρώ.

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας έχει συγκροτήσει κοινό μέτωπο με τον Δικηγορικό Σύλλογο και τον Ιατρικό Σύλλογο και οι κινητοποιήσεις των ερχόμενων ημερών διοργανώνονται από κοινού.

Την Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου στις 6 το απόγευμα θα γίνει στο Σύνταγμα Πανεπιστημονική Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας και θα ακολουθήσει συναυλία μουσικής με τον Μίκη Θεοδωράκη και τον Μανώλη Μητσιά.

Το ΤΕΕ ανέλαβε, εξάλλου, πρωτοβουλία ώστε μέλη του να εκπονήσουν δωρεάν τις μελέτες που απαιτούνται για την ανασυγκρότηση των κτιρίων των κινηματογράφων «Αττικόν» και «Αστυ» και των επαγγελματικών χώρων που καταστράφηκαν στη μεγάλη πυρκαγιά της Αθήνας πριν από δέκα μέρες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.