Πανικός στον Πύργο για τους λαθρομετανάστες…!(foto)(Νεότερη Ενημέρωση-video)

Eνώ το πλοιάριο οδηγείτο χθες, Παρασκευή, από πλωτά του λιμενικού στην Πύλο, ο καπετάνιος του αρνήθηκε να κατευθυνθεί προς το λιμάνι και ξεκίνησε εκ νέου την πορεία του σκάφους του, με κατεύθυνση την Ιταλία.
Το πλοιάριο με τους λαθρομετανάστες εντοπίστηκε χθες το μεσημέρι από ελικόπτερο στα ανοιχτά του Μεσσηνιακού Κόλπου, κοντά στη νησίδα Βενέτικο, όταν κάποιος από τους επιβαίνοντες έκανε κλήση από το κινητό του στην αστυνομική διεύθυνση και δήλωσε ότι πλοιάριο με δεκάδες άτομα βρίσκεται σε δυσχερή θέση.
Όπως δήλωσαν στις αρχές οι λαθρομετανάστες είχαν ξεκινήσει με φορτηγό από την Αθήνα με προορισμό το Γύθειο, προκειμένου να επιβιβαστούν στο ίδιο σκάφος που θα τους μετέφερε στην Ιταλία, ωστόσο δεν χωρούσαν.
Στο λιμάνι του Κατάκολου βρίσκεται από τις 10.30 το πρωί του Σαββάτου  το πλοιάριο με τους περίπου 100 λαθρομετανάστες, το οποίο ακινητοποιήθηκε από πλωτά σκάφη του κλιμακίου των ειδικών αποστολών του Λιμενικού Σώματος 32 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Ζακύνθου.
Οι λαθρομετανάστες έχουν αποβιβαστεί απότο πλοιάριο και καταμετρήθηκαν ενώ στο λιμάνι του Κατακόλου βρίσκονται ασθενοφόρα με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό…
Όλοι είναι καλά στην υγεία τους, έχουν οδηγηθεί και κρατούνται σε ειδικό χώρο στο λιμεναρχείο.
Ένταση υπήρξε στην περιοχή του κλειστού Γυμαστηρίου Κούβελου στον Πύργο στο οποίο πρόκειται να μεταφερθούν οι λαθρομετάναστες.
Tελικά το λεοφωρείο με τους λαθρομετάναστες αποχώρησε από τον Κούβελο ενώ ο πιο πιθανός χώρος που θα στεγαστούν φαίνεται να είναι αυτός του Απεντομοτηρίου στο Κατάκολο…

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.