Πάτρα: Τα έσπασαν μετά την καταδίκη και πήραν στο κυνήγι τους δικαστές!

Μια από τις πιο επεισοδιακές δίκες, στο τριμελές εφετείο κακουργημάτων – Στο άκουσμα της απόφασης, έγινε… το έλα να δεις!..Συγγενείς Αλβανών που καταδικάστηκαν για ληστεία στα ΕΛΤΑ Καμαρών Αχαίας στις 6 Ιουλίου του 2010 με λεία 600 ευρώ σε κέρματα… τα έσπασαν στο δικαστήριο, ακούγοντας την δικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πατρών.

Οι δύο αλλοδαποί κρίθηκαν ένοχοι. Καταδικάστηκαν σε 10 χρόνια φυλάκιση και στο άκουσμα της απόφασης οι συγγενείς των κατηγορουμένων κινήθηκαν απειλητικά εναντίον των δικαστών και χρειάστηκε η επέμβαση της Αστυνομίας για να απομακρυνθούν από το Δικαστικό Μέγαρο.

Οι συγγενείς υποστήριζαν πως η απόφαση ήταν ρατσιστική. Σύμφωνα με το dete.gr, τα επεισόδια έλαβαν χώρα σε διάφορους χώρους του δικαστικού μεγάρου και προκλήθηκαν φθορές μέσα στην αίθουσα. Ο εισαγγελλέας της έδρας είχε εκφράσει αμφιβολίες για το κατά πόσο οι Αλβανοί συμμετείχαν στη ληστεία. Ομως η απόφαση του δικαστηρίου για ενοχή ήταν ομόφωνη.

Το χρονικό της ληστείας
Η ληστεία στα ΕΛΤΑ Καμαρών ήταν από τις πιο περιπετειώδεις και είχε απασχολήσει όλα τα μέσα ενημέρωσης. Και αυτό γιατί στο Ταχυδρομείο υπήρχαν μόνο κέρματα (600 ευρώ) που πήραν οι δράστες, ενώ το αυτοκίνητο που είχαν χρησιμοποιήσει… ξέμεινε στο δρόμο λόγω μηχανικής βλάβης.

Οι Αλβανοί συνελήφθησαν ένα μήνα μετά καθώς βρέθηκαν στο ΙΧ δακτυλικά τους αποτυπώματα. Εντοπίστηκαν μέσα στο όχημα, κουκούλες, μπλούζες και άλλα σύνεργα της ληστείας, εξετάσθηκαν με τη μέθοδο DNA όμως δεν προέκυψε ότι είχαν χρησιμοποιηθεί από τους κατηγορούμενους.

Οι δύο Αλβανοί είπαν πως τα δαχτυλικά τους αποτυπώματα βρέθηκαν στο αυτοκίνητο γιατί πριν καιρό, ένας  αλλοδαπός τους είχε ζητήσει να το σπρώξουν γιατί είχε ξεμείνει. Επίσης υπήρξαν μάρτυρες που είπαν πως οι δύο Αλβανοί εργάζονταν όταν έγινε η ληστεία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.