Πάνω από 900 εκατ. ευρώ τα ληξιπρόθεσμα χρέη των δήμων

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο υπουργείο Εσωτερικών για τα ληξιπρόθεσμα χρέη των δήμων προς τρίτους με τη συμμετοχή του υπουργού Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη, του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα και εκπροσώπων από περίπου 70 δήμους, που έχουν αιτηθεί και λάβει χρηματοδότηση προκειμένου να αποπληρώσουν τις οφειλές τους.

Πάνω από 900 εκατ. ευρώ είναι η συνολική οφειλή των δήμων προς τις τοπικές αγορές ενώ ήδη το υπουργείο Εσωτερικών έχει ολοκληρώσει τα αιτήματα χρηματοδότησης 167 δήμων προς το υπουργείο Οικονομικών, τα οποία έχουν εγκριθεί και έχει αρχίσει να προχωρά η υλοποίησή τους. Παράλληλα, επεξεργάζεται τα στοιχεία άλ λων δέκα δήμων που έχουν αιτηθεί χρηματοδότησης.

Οι υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Εσωτερικών κατέγραψαν τα αιτήματα, τις δυσκολίες και τις προτάσεις των εκπροσώπων των 70 περίπου δήμων ώστε να διευκολύνουν, όπου μπορούν, τις διαδικασίες για επίσπευση της απορροφητικότητας.

Τέλος, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών επανέλαβε για ακόμη μια φορά πως υπάρχει εξαιρετική συνεργασία και συντονισμός μεταξύ των δύο υπουργείων και θα συνεχιστεί το επόμενο διάστημα και με τους ΟΤΑ.

Πηγή:Voria

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.