Ο σημερινός τύπος…..

* ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Μαχαίρι και στα 15 ειδικά μισθολόγια!

Η εφημερίδα γράφει ότι “στην «πρέσα» μπαίνουν ακόμη και τα 15 ειδικά μισθολόγια που απολαμβάνουν περισσότεροι από 250.000 δημόσιοι υπάλληλοι και κρατικοί υπάλληλοι”.

* ΑΥΡΙΑΝΗ: Από το 2001 μέχρι το 2010 81.903.196.293 δρχ. τσέπωσαν οι εργαζόμενοι του ALTER

Η εφημερίδα τονίζει ότι “επειδή κάποτε πρέπει να μάθει όλος ο κόσμος την αλήθεια για το ποιοι φταίνε που βούλιαξε το ALTER, οφείλουμε να αποκαλύψουμε σήμερα με στοιχεία όλη την αλήθεια!”.

* ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Σεισμός για τον Εφραίμ

Η εφημερίδα γράφει ότι “τέλος στο θρίλερ με την προφυλάκισή του έδωσε χθες ο ίδιος ο ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου Εφραίμ, με την απόφασή του να έρθει στην Αθήνα και να παραδοθεί στις δικαστικές αρχές. Την ίδια στιγμή, πάντως, ο «σεισμός» των αντιδράσεων για την κρίση του δικαστικού συμβουλίου που αποφάνθηκε ότι είναι ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων και επομένως πρέπει να οδηγηθεί στον Κορυδαλλό, για την εμπλοκή του στην υπόθεση των ανταλλαγών εκτάσεων του Ελληνικού Δημοσίου με τη λίμνη Βιστονίδα, συνεχίζεται”.

* ΕΘΝΟΣ: Θέμα ηγεσίας από κορυφαίους στο ΠΑΣΟΚ

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ έθεσαν κορυφαία στελέχη του Κινήματος στη χθεσινή μαραθώνια συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου. Ζήτησαν από τον Γ. Παπανδρέου αποσαφήνιση της θέσης του, ενώ υποστήριξαν διαφορετικές απόψεις για χρόνο και τρόπο εκλογής”.

* ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Γέροντας Παΐσιος: «Οι Τούρκοι έχουν κάνει πολλά και έχουν τα κόλλυβα στο ζωνάρι τους»!

Σύμφωνα με την εφημερίδα “το παραδέχθηκε και ο Μεσούτ Γιλμάζ… Οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες πίσω από τις πυρκαγιές στην Ελλάδα!”.

* ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Καψόνι Γιώργου στους δελφίνους του ΠΑΣΟΚ

Η εφημερίδα γράφει ότι “εξοργισμένοι Βενιζέλος, Λοβέρδος, Χρυσοχοΐδης, στέλνουν τελεσίγραφο για διαδοχή-εξπρές έως τις 15 Ιανουαρίου”.

* ΕΣΤΙΑ: Αποθέωσις γραφειοκρατίας. Για την πώληση 4 αεροσκαφών της «Ολυμπιακής»

Η εφημερίδα τονίζει ότι “η γραφειοκρατία είναι ανεκδιήγητη και η σύγχυσις αρμοδιοτήτων μνημειώδης. Η δε διάχυσις ευθύνης προφανής: Οταν για μία τέτοια απόφαση πρέπει να συντονισθούν πέντε υπουργεία, τελικώς δεν ευθύνεται κανένα. Η καθυστέρησις της εκποιήσεως έχει προκαλέσει τεράστια ζημία στο δημόσιο, αλλά η ευθύνη είναι συνολική. Αυτό είναι το τέχνασμα για να αποποιείται η διοίκησις των ευθυνών της. Να πρέπει να συνυπογράψουν πέντε υπουργοί!”.

* Η ΑΥΓΗ: Οι τρεις μάγοι έφαγαν και τα «δώρα»

Σύμφωνα με την εφημερίδα “σε τέλμα κοινωνία και οικονομία από την πολιτική τρόικας και Μνημονίων. Κατά 600% αυξήθηκαν φέτος, σε σχέση με το 2010, οι επιχειρήσεις που δεν κατέβαλαν καν το δώρο Χριστουγέννων. Μειωμένη κατά 30% η χριστουγεννιάτικη αγορά, πενθήμερο προσφορών από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών”.

* Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Νέα όρια ηλικίας για συνταξιοδότηση σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι “τα όρια ηλικίας ισχύουν για όσους συνταξιοδοτηθούν από 1/1/2012 και για όλους ανεξαιρέτως τους ασφαλισμένους εκτός από τους «παλιούς», δηλαδή αυτούς που έχουν ασφαλιστεί για πρώτη φορά πριν από το 1983”.

* Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Σε τεντωμένο σκοινί το ΠΑΣΟΚ

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι “σε τεντωμένο σκοινί κινείται το ΠΑΣΟΚ, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη για τη χώρα συγκυρία, καθώς κατά τη χθεσινή κοινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και των υπουργών του κόμματος, υπό τον κ. Γιώργο Παπανδρέου, ετέθη ευθέως ζήτημα διαδοχής πριν από τις προσεχείς εκλογές, που όπως αφήνει πλέον να εννοηθεί η Νέα Δημοκρατία και ανέφερε ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, τοποθετούνται τον Απρίλιο”.

* Η ΝΙΚΗ: Μειώστε τις δόσεις σε κάρτες-καταναλωτικά

Η εφημερίδα γράφει ότι “σε «θηλιά» εξελίσσονται για χιλιάδες νοικοκυριά τα χρέη από δάνεια σε πιστωτικές κάρτες, που σε αρκετές περιπτώσεις είναι αδύνατον να αποπληρωθούν”.

* Ο ΛΟΓΟΣ: Νέα μέτρα ύψους 25 δισ. ευρώ

Σύμφωνα με την εφημερίδα “συναίνεση με την τρόικα ζητεί η Ελλάδα ώστε τα νέα μέτρα ύψους 25 δισ. ευρώ για την περίοδο 2012-2015 που επεξεργάζεται ήδη το υπουργείο Οικονομικών να αποτελούν υποχρέωση της κυβέρνησης που θα προκύψει από τις επόμενες βουλευτικές εκλογές και όχι της προσωρινής κυβέρνησης συνεργασίας”.

* ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Νατοϊκό πολεμικό προγεφύρωμα από την Ανατολική Μεσόγειο ως τον Περσικό

Η εφημερίδα αναφέρει ότι “πολεμική προετοιμασία του ΝΑΤΟ με αναβαθμισμένη την εμπλοκή της Ελλάδας, οι δε καπιταλιστές να πλουτίζουν απ΄αυτήν τη δράση. Αυτό προκύπτει από έγγραφο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών προς τα μέλη της, με θέμα «Ανάπτυξη δυνάμεων ΝΑΤΟ – Διαθεσιμότητα εμπορικών πλοίων»”.

* ΤΑ ΝΕΑ: Βγήκαν μαχαίρια στο ΠΑΣΟΚ

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “σε περίοδο εσωκομματικής κρίσης εισήλθε από χθες το ΠΑΣΟΚ, καθώς στη διάρκεια μιας μαραθώνιας σύσκεψης, η οποία διήρκεσε πάνω από δώδεκα ώρες, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ζήτησαν από τον Γιώργο Παπανδρέου να αποχωρήσει από την ηγεσία. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απάντησε με προαναγγελία διεξαγωγής συνεδρίου Θέσεων και στη συνέχεια εκλογή από τη βάση, σύμφωνα με το καταστατικό”.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.