Ο τύπος σήμερα…..

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: “Στο έλεος των «κοριών» οι πολίτες!..”.

“Στο έλεος των κάθε λογής «κοριών» που υποκλέπτουν τις τηλεφωνικές επικοινωνίες εξακολουθούν να βρίσκονται οι Ελληνες πολίτες, καθώς η Αρχή Διασφάλισης του απορρήτου των Επικοινωνιών, αδυνατεί λόγω έλλειψης προσωπικού, μέσων αλλά και επαρκούς θεσμικού πλαισίου να ελέγξει την κατάσταση”.

ΑΥΡΙΑΝΗ: “Να πάμε τώρα-αμέσως σε εκλογές να μιλήσει ο λαός”.

“Εκλογές εδώ και τώρα. Είναι η μόνη λύση για την άρση του δραματικού αδιεξόδου το οποίο καλείται να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση του εντολοδόχου Παπαδήμου, μετά το φασιστικής αντίληψης και αποικιοκρατικής έμπνευσης σχέδιο εκβιασμού των πολιτικών δυνάμεων που στηρίζουν την κυβέρνησή του από την Τρόικα – πρώτιστα με την λυσσαλέα στοχοποίηση του Σαμαρά, τον οποίο επιχειρούν με τακτικές μαύρης προπαγάνδας να ενοχοποιήσουν ως υπεύθυνο για την άρνηση εκταμίευσης της 7ης δόσης”.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: “Υποπτος ο Ι. Καπελέρης σε σκάνδαλο-μαμούθ”.

“Με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιόποινων πράξεων θα διαβεί την ερχόμενη εβδομάδα το κατώφλι του αναπληρωτή οικονομικού εισαγγελέα Σπύρου Μουζακίτη ο γενικός γραμματέας Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων του υπουργείου Οικονομικών Ιωάννης Καπελέρης”.

ΕΘΝΟΣ: “Τα κλειδιά για εφεδρεία με σύνταξη”.

“Με κατεπείγουσα υπουργική εγκύκλιο προσδιορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις που ισχύουν ανά Ταμείο για την εργασιακή εφεδρεία. Λαμβάνεται πρόνοια ώστε να μην υπαχθούν στο μέτρο εργαζόμενοι που συμπληρώνουν τα έτη ασφάλισης, αλλά δεν μπορούν να συνταξιοδοτηθούν”.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: “Το Νησί του Πάσχα αποικία των Ελλήνων οπαδών του Κρόνου!!!”.

“Το νησί του Πάσχα, το οποίο ανήκει διοικητικά στη Χιλή, αποτελεί ένα μεγάλο αίνιγμα για τους ερευνητές και για τους ταξιδιώτες εδώ και αρκετούς αιώνες”.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: “«Σύνταξη» με το ζόρι για χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους”.

“Στον προθάλαμο της εργασιακής εφεδρείας που οδηγεί στην απόλυση και τη σύνταξη μέχρι το 2013 (το πολύ…) θα βρεθούν από τις αρχές του νέου έτους όσοι από τους περίπου 130.000 μόνιμους υπαλλήλους υπάγονται στο κοινό συνταξιοδοτικό καθεστώς του ΙΚΑ ή απασχολούνται με σχέση ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου στο Δημόσιο, στους ΟΤΑ, στα Νομικά Πρόσωπα Δημόσιου Δικαίου και τις πρώην ΔΕΚΟ, και -σήμερα- υπολείπονται έως 2 χρόνια τόσο για τη συμπλήρωση της 35ετίας όσο και των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης”.

ΕΣΤΙΑ: “Η οικονομία θέλει ηρεμία”.

“Ο κύριος λόγος για τον οποίο έχει περιέλθει σε τέτοια ύφεση η ελληνική οικονομία είναι διότι έχει κλονισθή η εμπιστοσύνη προς αυτή. Η αβεβαιότης είναι διάχυτη σε όλα τα επίπεδα. Αυτό που χρειάζεται είναι αλλαγή του ψυχολογικού κλίματος. Και απαιτείται πρωτίστως ηρεμία”.

Η ΑΥΓΗ: “Επανίδρυση ή διάλυση της Ευρώπης”.

“Η Ευρώπη του Μάαστριχτ, του νεοφιλελεύθερου μονεταρισμού, η νεοφιλελεύθερη αρχιτεκτονική του ευρώ είναι η βάση της σημερινής κρίσης, τόνισε εισαγωγικά ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στη χθεσινή ομιλία του στη συγκέντρωση του Σπόρτιγκ”.

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: “Εφεδρεία. Οι όροι συνταξιοδότησης όσων εργάζονται στο Δημόσιο”.

“Στο νέο καθεστώς μπορούν να υπαχθούν μόνο όσοι βρίσκονται 2 έτη πριν από τη συμπλήρωση των κατά περίπτωση απαιτούμενων ετών ασφάλισης αλλά και του ορίου ηλικίας, όπου αυτό προβλέπεται, έως το τέλος του 2013”.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: “Ευρωπαϊκό τελεσίγραφο έως την Τρίτη για υπογραφές”.

“Τελεσίγραφο να έχουν παρασχεθεί όλες οι έγγραφες διαβεβαιώσεις από τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνησή του έως την ερχόμενη Τρίτη 29 Νοεμβρίυ, οπότε θα συνεδιάσει το Eurogroup με αντικείμενο την έκτη δόση του δανείου, έστειλε χθες ο επικεφαλής της Ευρωζώνης Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ”.

Η ΝΙΚΗ: ” Οι 31.638 συνταξιούχοι που χάνουν το ΕΚΑΣ”.

“«Μαύρα» Χριστούγεννα θα κάνουν περισσότεροι από 30.000 συνταξιούχοι του ΙΚΑ, που δε θα λάβουν φέτος ΕΚΑΣ, καθώς είτε ξεπερνούσαν τα εισοδηματικά κριτήρια είτε δεν ταυτίστηκαν τα στοιχεία τους μεταξύ των αρχείων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και εκείνων της ΓΓΠΣ”.

Ο ΛΟΓΟΣ: “Μας εκβιάζουν με την επιστολή…”.

“Ασφυκτικές πιέσεις ασκούνται πλέον στον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά για να υπογράψει τις έγγραφες δεσμεύσεις προς τις Βρυξέλλες, προκειμένου να εκταμιευθεί η 6η δόση”.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: “Πανεργατική απεργία την 1η Δεκέμβρη”.

“Με νέα 24ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία την 1η του Δεκέμβρη στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, η εργατική τάξη απαντά στην ένταση του αντεργατικού, αντιλαϊκού πολέμου κεφαλαίου, συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑ.Ο.Σ., ΕΕ”.

ΤΑ ΝΕΑ: “«Εξοδο ευθύνης» αναζητεί ο Σαμαράς”.

“«Έξοδο ευθύνης» αναζητεί πλέον ο Αντώνης Σαμαράς για το θέμα των έγγραφων δεσμεύσεων, μετά τα ευρωπαϊκά τελεσίγραφα. Προς την κατεύθυνση αυτή βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη διαβουλεύσεις εντός της ΝΔ, καθώς και με διαύλους των Βρυξελλών”.

City Press: “Σκληρή μάχη για τις υπογραφές”.

“Τη βεβαιότητά του ότι οι πολιτικοί αρχηγοί θα κάνουν το καθήκον τους προκειμένου να τελειώσει το θέμα της έκτης δόσης εξέφρασε ο Ελληνας πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου και επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος και ξεκαθάρισε ότι πρέπει να υπάρξει οριστική κατάληξη στο θέμα των υπογραφών μέχρι τη συνεδρίαση του Eurogroup στις 29 Νοεμβρίου, διαφορετικά δεν θα μπορέσει να καταβληθεί η έκτη δόση”.

Metro “Η κάλπη πάει μακριά”.

“Στον «αέρα» βρίσκεται πλέον η συμφωνία Παπανδρέου-Σαμαρά-Καρατζαφέρη για εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου, καθώς τόσο η καθυστέρηση στην έναρξη διαπραγμάτευσης για το PSI, όσο και η μετακίνηση στα τέλη Ιανουαρίου της διαδικασίας υπογραφής της νέας δανειακής σύμβασης «σπρώχνουν» τις πολιτικές εξελίξεις για αργότερα”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.