Ο Ναός της Πρεμετής χάθηκε για την ελληνική κοινότητα

pic-0-norm.jpg

Η απάντηση του ελληνικού ΥΠΕΞ, σε ερώτηση του βουλευτή της Ν.Δ. κ. Νικήτα Κακλαμάνη, σχετικά με την τύχη του Ναού της Πρεμετής, ήταν χωρίς ουσία, αφού αναλώθηκε απλώς στην παράθεση των ενεργειών της ελληνικής πλευράς, χωρίς νύξη για το αποτέλεσμά τους.

Ο βουλευτής, ρώτησε το ΥΠΕΞ αν θα παρέμβει η Ελλάδα στην Ε.Ε. για τους βανδαλισμούς εκκλησιών και τις βεβηλώσεις ιερών κειμηλίων στην Πρεμετή. Η απάντηση, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, αρκείται στην αναφορά των ενεργειών μας, που σημαίνει ότι δεν υπήρξε ούτε θα υπάρξει απόδοση δικαιοσύνης.

Μετά από αυτό, ο κ. Κακλαμάνης προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Σε εκείνο που δεν απαντά ο κ. Βενιζέλος είναι ποιο ήταν τελικά το αποτέλεσμα των ενεργειών αυτών, αφήνοντας πολλά ανοιχτά ερωτήματα, όπως:

– Επεστράφη ο ναός στην ελληνορθόδοξη εκκλησία;

– Αποκαταστάθηκαν οι ζημιές στο ναό;

– Δόθηκαν στην ελληνική κυβέρνηση εγγυήσεις ότι αν ξαναεμφανιστούν αντίστοιχα φαινόμενα θα παρέμβει το επίσημο Αλβανικό κράτος;

» Καλές είναι οι ανακοινώσεις και τα διαβήματα του Υπουργείου Εξωτερικών, καλές και οι συναντήσεις με τις εμπλεκόμενες πλευρές, αλλά το θέμα είναι να ενημερωθούμε αν η αντίδραση από την μεριά της Ελλάδας επέφερε και κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα…».

Το ερώτημα του βουλευτή είναι ρητορικό, επειδή αν υπήρχε αποτέλεσμα θα είχε γνωστοποιηθεί, και δεν θα χρειαζόταν η αναφορά στις ενέργειες που κάναμε.

Ο Μακεδών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.