Ο ιός της Ακροδεξιάς εξαπλώνεται στην Ευρώπη….

Η ιστορική επίδοση της Μαρίν Λεπέν στον πρώτο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών έρχεται να επιβεβαιώσει με αδιαμφισβήτητο τρόπο ότι η Ακροδεξιά έχει εισέλθει σε ανοδική τροχιά.

Οι κατεστημένες ευρωπαϊκές πολιτικές ελίτ παρακολουθούν αμήχανα την εξάπλωση του ακροδεξιού πυρετού σε Ολλανδία, Δανία, Νορβηγία, Φινλανδία, Πολωνία, Ουγγαρία, Αυστρία, αλλά και στην Ελλάδα.

Τα ακροδεξιά κόμματα δεν κερδίζουν μόνο εκλογικό έδαφος. Ο ρόλος τους στα εθνικά κοινοβούλια και στο Ευρωκοινοβούλιο έχει αναβαθμισθεί και όχι σπάνια συμμετέχουν πια ενεργά και σε κυβερνήσεις συνεργασίας.
Όπως γράφει σήμερα ο Επενδυτής, έχει αποδειχθεί ότι το Ακροδεξιό κίνημα τρέφεται από τις κρίσιες, την αποτυχία των κεντροδεξιών και κεντροαριστερών δυνάμεων, αλλά και την αδυναμία της Αριστεράς να αναδειχθεί σε αξιόπιστη εναλλακτική λύση.

Η σημερινή Ακροδεξιά της Ευρώπης εμφανίζεται εκμοντερνισμένη και φαίνεται να κερδίζει έδαφος στα μη προνομιούχα στρώματα, τα οποία, στην καλύτερη περίπτωση, βλέπουν το βιοτικό τους επίπεδο να υποβαθμίζεται.

Στην Αυστρία, οι Ακροδεξιοί έχουν το 28,2%, στη Νορβηγία το 23%, στη Φινλανδία το 19,1% και στη Γαλλία το 17,9%.
Στην Ουγγαρία το κόμμα Τζόμπικ συγκεντρώνει το 16,7%, στην Ολλανδία το Κόμμα της Ελευθερίας έχει το 15,5% των ψήφων, στο Βέλγιο οι εθνικιστές καταλαμβάνουν το 12,6%. Στη Δανία, το λαϊκό κόμμα συγεντρώνει το 12,3% και σε άλλες χώρες όπως η Βουλγαρία, η Ιταλία, η Σουηδία και η Γερμανία, οι εθνικιστές καταλαμβάνουν ποσοστά από 2%-9,4%.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.