Ο Γ.Παπανδρέου που θα “ έσωζε” την Ελλάδα, καταχρέωσε και το ΠΑΣΟΚ….

To ΠΑΣΟΚ είναι χρεωμένο μέχρι… τον λαιμό, καθώς οφείλει περίπου 150 εκατ. ευρώ σε δάνεια, την ώρα που η κρατική χρηματοδότηση έχει «παγώσει» και οι δόσεις από τις τράπεζες πρέπει να καταβάλλονται στην ώρα τους. Οι εργαζόμενοι στο κόμμα, εν τω μεταξύ, μένουν απλήρωτοι σχεδόν για έναν μήνα, σημάδι της οικονομικής παρακμής του πάλαι ποτέ πανίσχυρου Κινήματος.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, τα υπέρογκα δάνεια εκτοξεύτηκαν την περίοδο Παπανδρέου. Ο νυν αρχηγός του ΠΑΣΟΚ με την επιμονή του να αλλάξει χώρο και να μετακομίσει σε ένα σύγχρονο κτίριο, από την Χαριλάου Τρικούπη στην Ιπποκράτους, «φέσωσε» το κόμμα.

Τα νέα δάνεια λήφθησαν από τις τράπεζες με δύο εγγυήσεις:

– Τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Χαριλάου Τρικούπη, τα οποία παραμένουν στην ιδιοκτησία του κόμματος

– Τη βεβαιότητα ότι το κόμμα θα παίρνει πάνω από 35% στις εκλογές, εσαεί και άρα θα λαμβάνει τις τεράστιες οικονομικές αποζημιώσεις από το κράτος.

Το τελευταίο πια έχει καταρρεύσει από όλες τις εκτιμήσεις ως ενδεχόμενο και έτσι οι τράπεζες που έχουν δανείσει έχουν αρχίσει να ανησυχούν για τα τι μέλλει γενέσθαι.

Σύμφωνα με πληροφορίες μία από τις παραμέτρους που συζητείται εντός του ΠΑΣΟΚ για το αν θα πρέπει ή όχι να παραμείνει ο πρόεδρος στη θέση του, είναι και αυτός.

Όσο μεγαλύτερα ποσοστά καταφέρει να πάρει το κόμμα, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η κρατική χρηματοδότηση, άρα θα μπορεί να αποπληρώνει τις υπέρογκες μηνιαίες δόσεις. Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που έχουν τα αντίπαλα εσωκομματικά στρατόπεδα, με τον Γ. Παπανδρέου στην αρχηγία του ΠΑΣΟΚ, το κόμμα θα πάρει το μικρότερο ποσοστό, σε σχέση με Λοβόρδο ή ακόμα και Βενιζέλο αρχηγό.

Σε περίπτωση εκλογικού φιάσκου (που είναι και το πιο πιθανό άλλωστε) τα πράγματα θα οδηγηθούν στην οικονομική κατάρρευση. Δεκάδες άνθρωποι θα χάσουν τις δουλειές τους, οι τράπεζες δεν θα λαμβάνουν τα δάνειά τους και σε βάθος χρόνου ίσως δούμε να εγκαταλείπεται το ολοκαίνουργιο κτίριο της Ιπποκράτους και το ΠΑΣΟΚ να επιστρέφει στο κτίριο της Χαριλάου Τρικούπη, για όσο ακόμα θα μπορεί να το διατηρεί κι αυτό…

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.