Ο Γιώργος Τράγκας «φιγουράρει» στα διεθνή ΜΜΕ…..

Ανησυχία προκαλούν τα αντι-γερμανικά συναισθηματα των Ελλήνων….Το φαινόμενο της κατακόρυφης αύξησης των αντι-γερμανικών αισθημάτων στην Ελλάδα έγινε αφορμή για εκτενές αφιέρωμα στον ρόλο που παίζουν τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης προς αυτή την κατεύθυνση, τόσο από το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel όσο και από την αμερικανική εφημερίδα, Washington Post.

Χαρακτηριστικός είναι ο τίτλος της Post που αναφέρει «η Άγκελα Μέρκελ περιγράφεται ως Ναζί, ενώ τα αισθήματα εναντίον των Γερμανών αυξάνονται στην Ελλάδα», με αφορμή πηχυαίο τίτλο της εφημερίδας «Δημοκρατία» με τίτλο: «Νταχάου- Το Μνημόνιο απελευθερώνει», που παραπέμπει ευθέως σε ταμπέλα που υπήρχε στο Άουσβιτς «η Εργασία απελευθερώνει».

Ακόμα πιο ενδιαφέρον ήταν το εκτενές ρεπορτάζ, που έκανε το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel στον Γιώργο Τράγκα και την εκπομπή «Χωρίς αναισθητικό» με αφορμή τις «επιθέσεις», που κάνει εναντίον της Γερμανίδας καγκελάριου. Στο ρεπορτάζ του γερμανικού περιοδικού, αναφέρεται και η Washington Post.

Η Γερμανίδα καγκελάριος έχει εξελιχθεί σε μισητό πρόσωπο στην Ελλάδα, αναφέρουν και τα δύο έντυπα. Την ίδια ώρα, ο δημοφιλής Έλληνας παρουσιαστής με πρωινή εκπομπή στο ραδιόφωνο και βραδινή σε τηλεοπτικό κανάλι χαρακτηρίζει την Άγκελα Μέρκελ ως Ναζί, λένε χαρακτηριστικά.

Ο Γερμανός δημοσιογράφος, Johannes Korge που βρέθηκε στο στούντιο του Έξτρα 3 αναφέρει πως η εκπομπή του Γ. Τράγκα έχει έναν τίτλο αντάξιο της εκπομπής…«Χωρίς αναισθητικό» και περιγράφει χαρακτηριστικά:

«Ο Τράγκας κοιτά την κάμερα και ξεκινά να αναφέρεται στο αγαπημένο του θέμα: Τους Γερμανούς… και πώς με το ψυχρό τους αίμα σπρώχνουν την Ελλάδα στην άβυσσο. «Η Γερμανία δεν ενδιαφέρεται για τα 3 εκατ. συνταξιούχους που πεθαίνουν εδώ», φωνάζει… Αναφέρεται σε στατιστικά νούμερα, ενώ την ίδια ώρα συχνά, πυκνά κάνει αναφορές στο καθεστώς των Ναζί… Να σημειωθεί ότι του αρέσει να δείχνει μονταρισμένες εικόνες της Μέρκελ με Γερμανούς στρατιώτες του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου».

Πάντως, όπως επισημαίνει ο Γερμανός δημοσιογράφος, «το «πρόβλημα», βέβαια, είναι πως ο Τράγκας δεν εκφράζει τις απόψεις του για την οικονομική κρίση σε κάποιο μπαρ την ώρα, που πίνει μπύρες. Αντιθέτως, το κάνει σε βραδινή εκπομπή υψηλής τηλεθέασης,όπως και σε πρωινή του ραδιοφωνική εκπομπή, αλλά και στις στήλες, που γράφει στο περιοδικό του. Ο Τράγκας είναι ένας δημοφιλής δημοσιογράφος και η γνώμη του έχει βαρύτητα στην Ελλάδα. Συνήθως αναλύει περίπλοκα προβλήματα με απλοϊκά σλόγκαν και πάντα υπάρχει κάποιος, που φταίει για την κατάσταση στην Ελλάδα. Και πολύ σπάνια αυτός ο κάποιος είναι συμπατριώτης του».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.