Ο ΓΑΠ πήρε θέση για τον Νταλάρα να τον καλύψει ή τον κατέστρεψε χειρότερα που τον υποστήριξε ;

Καταδικάζει την επίθεση στον Νταλάρα ο Παπανδρέου

Καταδικάζει κάθε ενέργεια που καταργεί την ελεύθερη έκφραση σε δήλωση του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, με αφορμή  πρόσφατα περιστατικά, με πιο χαρακτηριστικό την επίθεση με γιαούρτια και καφέδες που δέχτηκε ο τραγουδιστής Γ.Νταλάρας, σε συναυλία.
«Τίποτα δεν μπορεί να δικαιολογήσει την με λόγους ή πράξεις παρεμπόδιση της ελεύθερης έκφρασης και της κοινωνικής, πολιτιστικής και πολιτικής δράσης. Κάθε ενέργεια που καταργεί την ελεύθερη έκφραση, καταπατά βασικά δικαιώματα του πολίτη, κυριαρχικά ανθρώπινα δικαιώματα.

Αναδεικνύει μια φασίζουσα νοοτροπία των εμπνευστών της και όποιο επιχείρημα χρησιμοποιείται για την αιτιολόγηση τέτοιων πράξεων, αποτελεί μόνο πρόφαση για συγκάλυψη αυτής της αντίληψης. Κάθε τέτοια ενέργεια καλλιεργεί τη βία και στρέφεται εναντίον της κοινωνίας συνολικά και του δημοσίου συμφέροντος. Είναι πράξη που κάθε δημοκράτης πολίτης καταδικάζει. Και ιδιαιτέρως οφείλει να την καταδικάζει κάθε κοινωνικός και πολιτικός φορέας», αναφέρει ο κ.Παπανδρέου και προσθέτει:

«Οι Έλληνες πολίτες, οι πολίτες όλου του κόσμου, έχουν ανάγκη από περισσότερη δημοκρατία και όχι από δήθεν υπερασπιστές τους, που καταφεύγουν στη βία. Όλοι εμείς οι δημοκράτες πολίτες συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για την εμβάθυνση της δημοκρατίας. Και είμαστε πάντα απέναντι σε πρακτικές ‘αντιδιαδηλώσεων’, τύπου καρφίτσας. Όπου και αν αυτές εκδηλώνονται. Στην κοινωνία, τον πολιτισμό, την πολιτική. Οι δήθεν προστάτες, από όπου και αν προέρχονται, δεν μπορούν να αναστείλουν την καθημερινή δράση».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.