Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ‘ΣΥΡΙΖΑ’

Αξιότιμε κύριοι ,

Σας καλωσορίζω στον Νομό μας και σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη, που δείχνει έμπρακτα το ενδιαφέρον του κόμματος σας, του «ΣΥΡΙΖΑ» , για τον Νομό μας, σε μια περίοδο κρίσιμη για την ελληνική κοινωνία και για την Ηλεία.

Σε μια περίοδο που ο ελληνικός λαός υπόκειται σε τεράστιες θυσίες, με αθρόες απολύσεις, μειώσεις μισθών, διάλυση του κοινωνικού κράτους, ως αποτελέσματα των μέχρι τώρα κακών επιλογών και της μη σωστής διαχείρισης του ελληνικού κράτους.

Ο Νομός Ηλείας, μέσα σε αυτή την κατάσταση είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένος, διότι τα τελευταία χρόνια έχει υποστεί τεράστιες καταστροφές όπως οι πυρκαγιές του 2007, όπου καταστράφηκε το 50% περίπου του Νομού μας, ο σεισμός του 2008, που έπληξε πάνω από 5.000 κτίσματα και βασικές υποδομές του Νομού μας και πρόσφατα οι καταστροφές από τις πλημμύρες της 5ης Φεβρουαρίου και των μετέπειτα έντονων βροχοπτώσεων και άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούν στον Νομό Ηλείας και που και αυτές έχουν επιφέρει τεράστιες ζημιές στον Νομό μας.

Στον Νομό Ηλείας από τις πλημμύρες του Φεβρουαρίου έχουν πληγεί εντονότατα περίπου ο μισός Νομός Ηλείας, με ισχυρά προβλήματα κυρίως στον Δήμο Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας, αλλά και με σοβαρά επίσης προβλήματα στους Δήμους Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, Ζαχάρως και Ήλιδας.

Χαρακτηριστικό είναι ότι έχουν κηρυχθεί σε έκτακτη ανάγκη τρεις Δήμοι και 94 Δημοτικά Διαμερίσματα στο διάστημα της περιόδου από 5 Φεβρουαρίου και μετά στον Νομό μας. Η βροχόπτωση έχει ξεπεράσει τα 400 χιλιοστά (το βράδυ της 5ης Φεβρουαρίου έφτασε τα 177 χιλιοστά), όταν η μέση βροχόπτωση όλο τον μήνα είναι 113 χιλιοστά και μάλιστα στο ίδιο διάστημα είχαμε έντονες χαλαζοπτώσεις και χιονοπτώσεις.

Εκατοντάδες σπίτια, καταστήματα, ολόκληρες περιοχές της πόλης του Πύργου, αυτοκίνητα και δρόμοι πλημμύρησαν, πλήγησαν βασικές υποδομές είτε από κατολισθήσεις, είτε από υπεχειλίσεις ποταμών, όπως ο Ενιπέας, πλήγησαν αγροτικές καλλιέργειες και εκατοντάδες ζώα πνίγηκαν. Χάθηκε μία ανθρώπινη ζωή και κινδύνεψαν πάρα πολλές άλλες.

Έχουν πληγεί βασικές υποδομές του Νομού μας και εδώ θέλω να αναφέρω ότι έχει πληγεί το αρδευτικό δίκτυο με κίνδυνο για τις καλλιέργειες 180.000 στρ. στην ευρύτερη περιοχή του Πύργου, είναι επικίνδυνη και έχει σταματήσει η σιδηροδρομική επικοινωνία με την Αρχαία Ολυμπία λόγω μεγάλης βλάβης της γέφυρας στον Ενιπέα, για πολλές μέρες η περιμετρική της Ολυμπίας είχε αποκλειστεί από κατολισθήσεις, παραμένει ακόμα αποκλεισμένος ο δρόμος Κρέστενας – Ανδρίτσαινας, δεκάδες επαρχιακοί και δημοτικοί δρόμοι και τεχνικά έχουν υποστεί ζημιές, με κόπο έχουμε ανοίξει βασικές οδικές αρτηρίες που είχαν αποκλειστεί και τώρα βρισκόμαστε στη φάση της καταγραφής όλων των ζημιών, σε κατοικίες, επιχειρήσεις και σε γεωργοκτηνοτρόφους.

Θεωρούμε ότι το φαινόμενο δεν έχει λήξει, θα υποστούμε και άλλες ζημιές, γιατί τα δύο Φράγματα Πηνειού και Αλφειού υπερφορτώνονται, ήδη έχουμε ανοίξει το Φράγμα Πηνειού και πιθανότατα θα ανοίξει και το Φράγμα του Λάδωνα, με πιθανό αποτέλεσμα πλημμυρικά φαινόμενα στις παραποτάμιες περιοχές,

Ο Νομός μας έχει επιβαρυνθεί πολύ από την πρόσφατη κακοκαιρία, που σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα των πυρκαγιών του 2007, τα κατολισθητικά και πλημμυρικά φαινόμενα θα ενταθούν.

Εμείς, σαν άμεσο στόχο έχουμε την κήρυξη περιοχών του Νομού μας ως θεομηνιόπληκτους, για αυτό πιστεύω ότι μέχρι αύριο θα έχουμε ολκληρώσει την καταγραφή των ζημιών και ως κεντρικά ζητήματα έχουμε τα εξής :

 • Πρώτη προτεραιότητα είναι η άμεση και πλήρης επαναλειτουργία του Νοσοκομείου του Πύργου και η εξεύρεση τρόπου από την Κυβέρνηση και όχι η παραπομπή του για λειτουργία σε 5μηνα και 6μηνα.
 • Αποκατάσταση ζημιών στο εθνικό, επαρχιακό και δημοτικό οδικό δίκτυο, σε τεχνικά και γέφυρες, στο αρδευτικό δίκτυο και παρεμβάσεις στον αντιπλημμυρικό σχεδιασμό των υποδομών.
 • Μετά την καταγραφή των ζημιών άμεση κήρυξη της περιοχής ως θεομηνιόπληκτη, χωρίς υπερβολές (υπερτιμήσεις δυνατόν να αποφεύγονται), αλλά στα πλαίσια της πραγματικότητας και της ζημιάς.
 • Χορήγηση οικονομικής βοήθειας για αποκατάσταση των ζημιών σε κτίρια και κατοικίες, όπως πραγματοποιήθηκε και στα πλαίσια των πυρκαγιών του 2007 και του σεισμού του 2008 και εμπλοκή της ΥΑΣ σε αυτό το θέμα. Χορήγηση λυόμενων οικίσκων σε όσους πληγέντες έχει καταστεί ακατοίκητη η κύρια οικία τους.
 • Άμεση χορήγηση οικονομικού βοηθήματος σε όλους τους πλημμυροπαθείς 1500€ για τα τρέχοντα έξοδα και καταβολή αποζημίωσης οικοσκευής.
 • Άμεσες αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ στους πληγέντες γεωργοκτηνοτρόφους, καθώς και χορήγηση ζωοτροφών.
 • Άμεση οικονομική βοήθεια στους πληγέντες επιχειρηματίες και αναστολή πληρωμής οφειλών για ένα χρόνο στις τράπεζες, στα Ασφαλιστικά Ταμεία και στο Δημόσιο.
 • Χρηματοδότηση των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ε. Ηλείας – Δ. Πύργου – Δ. Αρχ. Ολυμπίας) για την αποκατάσταση των ζημιών στις υποδομές.
 • Αποδέσμευση των χρημάτων του Ταμείου Μολυβιάτη στους Ηλείους για την εκτέλεση μεγάλων έργων με βάση τα αιτήματα που έχουν υποβληθεί, για τόνωση της τοπικής οικονομίας και προσπάθεια ενεργοποίησης του Ειδικού Ταμείου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις φυσικές καταστροφές.

 

Εμείς από τη δική μας πλευρά κάναμε ότι μπορούσαμε, στα πλαίσια των οικονομικών μας δυνατοτήτων να αποφύγουμε αυτές τις εξελίξεις, αλλά η πολιτεία, όλες οι κυβερνήσεις από το 2007, όλοι οι Πρωθυπουργοί μας υποσχέθηκαν βοήθεια, Προγράμματα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, αλλά όλοι έμειναν στα λόγια και δεν προχώρησαν σε πράξεις.

Ακόμα και τα χρήματα του ΕΤΑΕΑ παραμένουν ενεργά, είναι περίπου 104.000.000€, ακόμα τα περιμένουμε, ενώ μπορούσαν να αξιοποιηθούν για την ανάπτυξη της Ηλείας, τη βελτίωση των υποδομών και συνολικά ο τόπος μας να κάνει ένα νέο ξεκίνημα.

            Αξιότιμε κύριοι

Εμείς πιστεύουμε ότι οι προσπάθειες για τη μελλοντική οικονομική ανάπτυξη της Ηλείας  πρέπει να επικεντρωθούν σε τομείς όπως ο Τουρισμός, η Γεωργία, ο τομέας της Ενέργεια και o Πολιτισμός .

Η  Ηλεία  για να  ξεφύγει, όχι μόνο από τα επώδυνα αποτελέσματα της τριπλής καταστροφής (πυρκαγιών 2007 & σεισμού 2008) διεκδικεί :

 • ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ

Συγκεκριμένο Ειδικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης για τις πυρόπληκτες περιοχές πρεπει να συμπεριλαμβάνει το σύνολο των έργων και των δράσεων, οι οποίες απαιτούνται για να αποκατασταθούν οι ζημιές που υπέστη η Ηλεία από τις πυρκαγιές και το σεισμό, αλλά και να προχωρήσει σε έναν δρόμο ανασυγκρότησης και αναγέννησης.

 

Η Ηλεία  αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και για  να βρεθεί στις πρώτες κλίμακες της ανάπτυξης και της ευημερίας χρειάζεται  να επικεντρώσει την αναπτυξιακή της προσπάθεια και διεκδίκηση στους 7 παρακάτω τομεις :

 

1.Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΓΕΝΟΥΣ ΤΟΜΕΑ

Η έρευνα αγοράς, η αναδιάρθρωση των καλλιεργειών, η προώθηση των εναλλακτικών καλλιεργειών και η πιστοποίηση – διαφήμιση των γεωργικών προϊόντων θα προάγουν την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του γεωργικού τομέα.

Ενδυνάμωση του κτηνοτροφικού τομέα με καθορισμό νέων βοσκοτόπων και βελτίωση των ήδη υπαρχόντων και η οργάνωση κτηνοτροφικών πάρκων.

Ανάπτυξη και εκσυγχρονισμός του πρωτογενή τομέα με προστασία της γεωργικής γης υψηλής παραγωγικότητας, ενθάρρυνση των βιολογικών καλλιεργειών και της βιολογικής κτηνοτροφίας, καθώς και με εισαγωγή νέας τεχνολογίας .

 

2.ΠΟΛΙΤΣΜΟΣ-ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ-ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

 

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πολιτισμός με την ανάπτυξη πολιτιστικών δραστηριοτήτων με επίκεντρο την Αρχαία Ολυμπία και τους Ολυμπιακούς Αγώνες με κύριους στόχους :

–          Ενίσχυση της  χρηματοδότησης των  αναστηλωτικών  εργασιών  στον Ναό του Επικούρειου Απόλλωνα  ώστε να  επιταχυνθούν οι εργασίες σε  αυτόν με   την παράλληλη δημιουργία Μουσείου  και αρχαιολογικού πάρκου στο  Λύκαιο Όρος .

–          Ανάδειξη του Κάστρο Χλεμούτσι

–          Ανάδειξη και αξιοποίηση βυζαντινών αρχαιοτήτων (Μονή Ίσοβας Τρυπητής, το Μοναστήρι της Ζούρτσας κλπ)

–          Ανάδειξη και αξιοποίηση νεοτέρων μνημείων

–          Δημιουργία πολιτιστικού χώρου στις αποθήκες του ΑΣΟ στον Πύργο

–          Την ανάδειξη της  Αρχαίας Ήλιδας.

–          Την ανάδειξη  της πολιτιστικής διαδρομής Χλεμούτσι – Ήλιδα – Ολυμπία – Ανδριτσαίνα  -Επικούριος  Απόλλων ως αρχαιολογικό πάρκο και  προσπάθεια ενοποίησης των αρχαιολογικών χωρών.

–          Ενίσχυση του  Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους και της Ευρωπαϊκής Συνάντησης Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας Camera Zizanio

–          Δημιουργία αρχαιολογικού πάρκου Ολυμπίας.

–          Δημιουργία Άλσους Αθλητισμού και Εκθεσιακού κέντρου.

–          Νέο Μουσείο Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων (Σε συνεργασία με την Ε.Ο.Ε.)

–          Δημιουργία στην Ολυμπία σχολής συντηρητών, αλλά και άλλων ειδικοτήτων.

–          Την ενίσχυση του θεσμού της Εκεχειρίας  και την κήρυξη της Ολυμπιακής Εκεχειρίας σε ειδική τελετή στο Αρχ. Στάδιο.

–          Δημιουργία πολιτιστικού δικτυού νομού Ηλείας με τη ανάδειξη Αρχαιολογικών Χώρων Περιοχής.

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Κατασκευή  μεγάλου αθλητικού και συνεδριακού κέντρου στην Αρχαία Ολυμπία αντάξιο του ρόλου & της  σημασίας  της ιερής  πόλης.

–          Δημιουργία & οργάνωση  ναυταθλητικών εγκαταστάσεων στη λίμνη Πηνειού

–          Δημιουργία & οργάνωση  πίστας μηχανοκινήτου αθλητισμού στη λίμνη μουριάς

–          Δημιουργία προπονητικών κέντρων στο δρυοδάσος Φολόης και στο ελατοδάσος Λαμπείας – Αλιφείρας        για την προώθηση αθλητικού τουρισμού.

–          Δημιουργία αθλητικού σχολείου .

–          Ίδρυση μεταπτυχιακού τμήματος γυμναστικής ακαδημίας στην Αρχαία Ολυμπία.

–          Δημιουργία συγχρόνου αθλητικού άλσους και τμήματος διεθνών μεταπτυχιακών σπουδών αθλητικού management.

 

3.ΥΓΕΙΑ – ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ

Επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η υγεία και περίθαλψη στο Νομό μας, με πρώτο μέλημα ανάγκη της παραπέρα ανάπτυξης του Νοσοκομείου Πύργου όπως επίσης και την στελέχωσή του, μαζί με τα άλλα δύο Νοσοκομεία (Αμαλιάδας και Κρεστένων) προκειμένου να παρέχουν σε καθημερινή βάση πλήρη παροχή Α/βάθμιας και Β/θμιας περίθαλψης στους Ηλείους πολίτες. και την αναδιάταξη του υγειονομικού χάρτη της Ηλείας, με κύριο κριτήριο τη διασφάλιση της υγείας και της περίθαλψης όλων των Ηλείων.

 

4.ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ -ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ:

–          Προσέλκυση επενδύσεων με την  ανάδειξη και αξιοποίηση υφιστάμενων και νέων Προωθητικών Δραστηριοτήτων, σε τομείς όπως ο τουριστικός, η γεωργία η ενέργεια και  ο πολιτισμός μπορούν  βγάλουν την Ηλεία από το αναπτυξιακό τέλμα.

–          Τα επενδυτικά προγράμματα, με κυρίαρχη τη συμβολή του ΕΣΠΑ, πρέπει να εστιάζουν στην εντατικοποίηση των προσπαθειών για επιτάχυνση της οικονομικής ανάπτυξης μέσα από την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Ηλεία με έμφαση στις Καινοτόμες Δράσεις όπως το θεματικό Πάρκο στην πρώην λίμνη Μουριάς ,η τουριστική αξιοποίηση της πρώην λίμνης Αγουλινίτσας ,το ηλιοθερμικο παρκο κ.α .

–          Την διεκδίκηση ειδικών κινήτρων από τον  Αναπτυξιακό νόμο με στόχο την αυξημένη  ελκυστικότητα της Ηλείας  ως τόπου επενδύσεων, εργασίας και διαβίωσης και  παροχής ειδικών ενισχύσεων και κινήτρων για την διατήρηση και αύξηση  των θέσεων  εργασίας στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις των πυρόπληκτων περιοχών.

–          Την δημιουργία και λειτουργία βιομηχανικής επιχειρηματικής περιοχής (Β.Ε.Π.Ε) στο Νομό μας.

5.ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ

 • Εκπόνηση ΓΠΣ- ΣΧΟΟΑΠ  και στους 22 Δήμους του Νομού.
 • Εκπόνηση Χωροταξικού Σχεδίου στη χωρική ενότητα του Ν. Ηλείας.
 • Προώθηση του «Οργανισμού Εφαρμογής Πολεοδομικού Σχεδιασμού» σύμφωνα  με την απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου.
 • Κήρυξη της Ηλείας ως Περιοχής Ειδικών Χωρικών Παρεμβάσεων με ΚΥΑ.
 • Σχεδιασμός Ολοκληρωμένων Αστικών Παρεμβάσεων στις ευρύτερες αστικές περιοχές του Νομού, που θα δώσει διέξοδο και στο πρόβλημα των αυθαιρέτων που ταλανίζει δεκαετίες τώρα  το Νομό.
 • Σχεδιασμός Περιοχών Ειδικά Ρυθμιζόμενης Πολεοδόμησης.
 • Σχεδιασμός Περιοχών ανάπτυξης έργων Α.Π.Ε.
 • Ενδυνάμωση της βιώσιμης ανάπτυξης του οικιστικού δικτύου με έμφαση στα οικιστικά κέντρα ( Πύργος, Αμαλιάδα, Βάρδα, Λεχαινά, Γαστούνη, Αρχαία Ολυμπία, Κρέστενα, Ζαχάρω  ) με προώθηση ολοκληρωμένων αστικών παρεμβάσεων και αναπλάσεων, εισαγωγή νέων τεχνολογιών, προώθηση των υπηρεσιών στήριξης των επιχειρήσεων, και με αναβάθμιση & επέκταση του κοινωνικού εξοπλισμού.
 • Ανακήρυξη ολόκληρου του Νομού Ηλείας:

–          Ως ενιαίου πόλου-πάρκου πολιτισμού και φυσικού κάλλους.

–          Ως περιοχής προτεραιότητας και ανάδειξης φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος  διεθνούς σημασίας.

–          Ως ενιαίου και αυτοτελούς  δικτύου πολιτιστικών πόρων και μνημείων (προϊστορικών, ιστορικών, κλασσικών, μεσαιωνικών, βυζαντινών, ενετικών κλπ.)  παγκόσμιας ακτινοβολίας.

–          Η ανάδειξη της Ολυμπίας σε Πολιτιστικό Πόλο Διεθνούς Εμβέλειας.

6.ΥΠΟΔΟΜΕΣ

 

 • Οι οδικές αρτηρίες:

–          η ταχεία υλοποίηση της Ιόνιας οδού  – ΠΑΘΕ – Πάτρα – Πύργος-Τσακώνα με ανατολική χάραξη στον Καϊάφα και Ζαχάρω  και η επίλυση των προβλημάτων των συνδετήριων με το υπάρχων οδικό δίκτυο της Ηλειας .

–           Κατασκευή  δύο συνδετήριων οδών από τα λιμάνια Κυλλήνης και Κατακόλου.

–          Ολοκλήρωση του δρόμου Αμαλιάδας –Πηνείας  – 111.

–          Σύνδεση της Αρχ. Ολύμπιας   με τη  θάλασσα  και την Ιόνια Οδό   στην Επ . Ολυμπίας .

–          Η σύνδεση  της Ηλειας με την Αρκαδία  με τον οριζόντιο οδικό  άξονα της Πελοποννήσου με την κατασκευή  του αυτοκινητοδρόμου Πύργος -Ολύμπια-Τρίπολη.

 • Επέκταση των δύο λιμανιών Κατακόλου και Κυλλήνης
 • Η επιτάχυνση των αναγκαίων διαδικασιών και έργων για την  σύντομη  λειτουργία  ως πολιτικού του αεροδρομίου Ανδραβίδας
 • Η επέκταση του προαστιακού σιδηροδρόμου μέχρι Πύργο και Αρχ. Ολυμπία και πλήρης αξιοποίηση της γραμμής Κατάκολο – Πύργος – Αρχαία Ολυμπία.
 • Η αντιμετώπιση των προβλημάτων των αρδευτικών δικτύων του Νομού μας σαν σοβαρό και επείγον θέμα, που έχει σχέση με το μέλλον της αγροτικής οικονομίας μας.
 • Κατάργηση  του  Πεδίου Βολής  της  Αεροπορίας  στον  Δήμο Γαστούνης  γιατί  αποτελεί τροχοπέδη στην  γενικότερη ανάπτυξη  της  ευρύτερης  περιοχής
 • Η ολοκλήρωση της επίλυσης των υδρευτικών αναγκών του νομού Ηλείας με τα δύο μεγάλα έργα που υλοποιούνται : αυτό της ύδρευσης από τον Ερύμανθο κι αυτό της ύδρευσης από το Φράγμα του Πηνειού.
 • Η ίδρυση Πανεπιστημιακής Σχολής και αυτόνομου ΤΕΙ στην Ηλεία.

7.ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

–          Προστασία του περιβάλλοντος από γεωργικά απόβλητα και ειδικότερα των πλαστικών  από τις γεωργικές καλλιέργειες.

–            Η μελέτη της ρύπανσης ,η παρακολούθηση και η αντιμετώπιση της κατάστασης των  παράκτιων υδάτων στο Νομό.

–          Η αναζήτηση εναλλακτικών τρόπων διαχείρισης αποβλήτων ρυπογόνων μονάδων (ελαιοτριβεία, τυροκομεία, χοιροτροφεία, τουρσοποιεία κλπ.).    

–           Η προστασία των ποτάμιων οικοσυστημάτων Αλφειού, Πηνειού, Νέδας.

–          Η προστασία και ολοκληρωμένη διαχείριση φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος των οικοσυστημάτων Στροφυλιάς -λιμνοθάλασσας Κοτύχι , της Αρχαίας Ολυμπίας , δρυοδάσος Φολόης, λίμνη Καϊάφα και φράγματος Πηνειού.

–          Η  αξιοποίηση  στο μέγιστο βαθμό του προγράμματος της μείωσης της νιτρορύπανσης στο οποίο είναι ενταγμένη η ζώνη του Πηνειού στον Ηλειακό Κάμπο.

–          Η επίλυση του προβλήματος διαχείρισης των στερών και των υγρών αποβλήτων του Νομού μας και η χρηματοδότηση κατασκευής εγκαταστάσεων διαχείρισης των απορριμμάτων.

–          Η χρήση των ανανεώσιμων μορφών ενέργειας είναι στα άμεσα σχέδιά μας.

–          Οικολογική και περιβαλλοντολογική αποκατάσταση της περιοχής την με  ειδικό σχέδιο αναδάσωσης  της  καμένης  περιοχής.

–          Ορθολογική διαχείριση και προστασία των υδάτινων πόρων.

–          Ενίσχυση των περιβαλλοντικά φιλικότερων μορφών αγροτικής παραγωγής.

–          Προστασία και διαχείριση του παράκτιου χώρου με οργάνωση και έλεγχο των ανθρωπίνων δραστηριοτήτων (οικιστική ανάπτυξη, τουρισμός, μεταποίηση, αγροτικές δραστηριότητες, ιχθυοκαλλιέργειες, έργα υποδομής) και εφαρμογή πρακτικών φιλικότερων προς το περιβάλλον.

 

Αξιότιμε κύριοι

Σας ευχαριστώ και πάλι για την επίσκεψη σας και είμαστε βέβαιοι ότι θα συμβάλλετε κι εσείς στην προώθηση τωναιτημάτων μας και των διεκδικήσεων μας.

 

                                    Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΗΛΕΙΑΣ

 

 

                                                           ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΑΦΥΡΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.