Ο Άκης «καρφώνει» τους διαδόχους του στο υπουργείο Άμυνας

Απορρίφθηκαν όλες οι ενστάσεις του

“Όφειλε η Βουλή να προχωρήσει σε πλήρη κοινοβουλευτικό έλεγχο σε ό,τι αφορά την υπόθεση των υποβρυχίων και κυρίως σε ό,τι αφορά την υλοποίηση της σύμβασης”, είπε ο Άκης Τσοχατζόπουλος στους δημοσιογράφους, σε διάλειμμα της δίκης στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Ο πρώην υπουργός ουσιαστικά “καρφώνει” ους διαδόχους του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την μη υλοποίηση της σύμβασης των υποβρυχίων. “Έπρεπε να ελέγξει το σύνολο των υπουργών. Όσο ήμουν εγώ η σύμβαση υλοποιούνταν κανονικά. Αυτό δεν είναι σκάνδαλο; Σκάνδαλο είναι μόνο αυτά που λένε για εμένα; Θα μιλήσουμε για όλα, θα ανοίξουν όλοι οι φάκελοι, μόνο η αλήθεια βοηθάει σ’ αυτή την υπόθεση”, κατέληξε.

Να σημειωθεί ότι το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων απέρριψε όλες τις ενστάσεις που είχε υποβάλει η υπεράσπιση του πρώην υπουργού Ακη Τσοχατζόπουλου και η δίκη του συνεχίζεται κανονικά. Οι συνήγοροι του πρώην υπουργού επέμειναν ιδιαίτερα στην ένσταση εκκρεμοδικίας και είχαν καταθέσει ενστάσεις που αφορούσαν το εάν είναι νόμιμη η κλήτευση του πρώην υπουργού πριν περάσουν 30 μέρες από το δικαίωμα του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να ασκήσει αναίρεση.

Παράλληλα άσκησαν ένσταση για το αν είναι νόμιμη η άσκηση ποινικής δίωξης του ενώ εκκρεμεί η δίωξη από τη Βουλή, η οποία απορρίφθηκε με τη σειρά της, με την τρίτη ένσταση που υπέβαλαν υποστήριζαν ότι έχει αρθεί ο αξιόποινος χαρακτήρας της κατηγορίας για ξέπλυμα, από τη στιγμή που το βασικό αδίκημα, που είναι η δωροδοκία, έχει παραγραφεί από το 2011. Το δικαστήριο πάντως την απέρριψε ως απαράδεκτη.

Μάλιστα οι δικαστές αφού απέρριψαν τις ενστάσεις είπαν πως η διαδικασία θα πρέπει να επισπευσθεί προκειμένου να βγει σύντομα και η απόφαση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.