Ορφανός: Η υπόθεση της Χρυσής Αυγής απαιτεί πολιτική υπευθυνότητα

pic-0-norm.jpg

του Γιώργου Ορφανού*

Από την πρώτη στιγμή, κάποιοι επιχείρησαν να εκμεταλλευτούν πολιτικά την υπόθεση της Χρυσής Αυγής,κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι ολιγωρεί και δεν παραθέτει στην δικαιοσύνη όσα στοιχεία διαθέτει για την δράση της “εγκληματικής οργάνωσης”, σύμφωνα με το πόρισμα Βουρλιώτη.

Ευτυχώς, διαψεύστηκαν διότι με μία πρωτοφανή σε συντονισμό κινητοποίηση της κυβέρνησης, των δικαστικών και των αστυνομικών αρχών,η ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης επέδωσε τα στοιχεία που είχε συλλέξει στον Άρειο Πάγο, εκδόθηκε το εισαγγελικό πόρισμα, ασκήθηκαν οι ποινικές διώξεις και συνελήφθησαν δεκάδες στελέχη και μέλη της Χρυσής Αυγής για παράνομη δραστηριότητα.

Ωστόσο, οι φωνές αμφισβήτησης της κυβερνητικής βούλησης για την  αποφασιστική αντιμετώπιση του πρωτοφανούς φαινομένου ανάληψης εγκληματικής δράσης από πολιτικό κόμμα, επανήλθαν με αφορμή την προσωρινή  αποφυλάκιση βουλευτών της, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Άραγε,αμφισβητούν τους δικαστές, δηλαδή τους κρατικούς λειτουργούς;Τους θεωρούν μέρος του συστήματος που εκτελεί εντολές και δεν λειτουργεί ανεξάρτητα;

Αναρωτιέμαι γιατί κάποιοι επιμένουν να κάνουν κριτική, επενδύοντας αποκλειστικά στην εξυπηρέτηση μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων που έχουν την μορφή πολιτικών πυροτεχνημάτων.

Δεν έχουν αντιληφθεί ακόμη πως οι πολίτες έχουν κουραστεί από παλαιοκομματικές αντιλήψεις, οι οποίες στοχεύουν μόνο στην δημιουργία εντυπώσεων; Αρκεί να δει κανείς τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις για να βγάλει τα ανάλογα συμπεράσματα.  

Όσοι δηλώνουν ότι ασκούν υπεύθυνη πολιτική, θα πρέπει να αποδείξουν κιόλας πως όλα όσα πρεσβεύουν, δεν στερούνται ρεαλισμού. Με κορώνες και μεθόδους επαναστατικής γυμναστικής δεν αντιμετωπίζονται ζητήματα που σχετίζονται με την λειτουργία του κράτους και θέτουν σε αμφισβήτηση το ίδιο το Σύνταγμα.   

Η καλλιέργεια διχαστικών απόψεων λειτουργεί σε βάρος της Δημοκρατίας και λειτουργεί ανασταλτικά στην διαμόρφωση κλίματος  πολιτικής ομαλότητας. Ήρθε η ώρα να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες  του και με πνεύμα σύμπνοιας και συνεργασίας,να χαράξουμε από κοινού την πορεία για την επιστροφή της Ελλάδας στο δρόμο της   ανάπτυξης και της προόδου.

Ο Γ.Ορφανός είναι βουλευτής της ΝΔ στην Α” Θεσσαλονίκης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.