Ορκίστηκαν 65 απόφοιτοι του ΤΕΙ Αμαλιάδας………(foto)

Το πτυχίο τους έλαβαν στη χθεσινή ορκωμοσία οι 65 νέοι πτυχιούχοι του τμήματος Εφαρμογών και Πληροφορικής στη Διοίκηση και την Οικονομία του ΤΕΙ Αμαλιάδα.Στην ειδική τελετή παρέστησαν ο Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανός, ο πρόεδρος του ΑΤΕΙ Πατρών Σωκράτης Καπλάνης, καθηγητές και συγγενείς των αποφοίτων.Στο περιθώριο της τελετής ο πρόεδρος του ΑΤΕΙ Πατρών μίλησε για το παρόν και το μέλλον των περιφερειακών τμημάτων. Εστιάζοντας στην Αμαλιάδα ο κ. Καπλάνης δήλωσε πως το τμήμα έχει στεριώσει και αναγνωρίζεται σε ολόκληρη τη χώρα, κάτι που φαίνεται και από το γεγονός ότι το προτιμούν πολλοί σπουδαστές.«Το τμήμα δεν εκφυλίζεται. Και η τοπική αυτοδιοίκηση έχει αγκαλιάσει την προσπάθεια, ο δήμαρχος και ο δήμος προσέφερε τη βοήθεια χωρίς χρονοτριβή και αυτό είναι πολύ θετικό. Δεν γνωρίζω σε επίπεδο εθνικού σχεδιασμού «τι μέλλει γενέσθαι».Οι υποδομές όμως που υπάρχουν δεν μπορούν να μην ληφθούν υπόψη. Θεωρώ ότι όλοι οι φορείς, κάθε περιοχής πρέπει να επεξεργαστούν το σχέδιο ανάπτυξης. Δεν μπορούμε να έχουμε τμήματα που μόνο να  καταναλώνουν και να μην συνεισφέρουν κοινωνικά. Πρέπει να τα σχεδιάσουμε έτσι που να προσελκύουν πόρους σε μια περιοχή…» είπε μεταξύ άλλων.

Σε αναφορά του για το τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης, που φέτος δεν συμπεριλήφθηκε ως γνωστικό αντικείμενο στο μηχανογραφικό δελτίο και λειτουργεί με τους σπουδαστές των προηγούμενων εξαμήνων, εξήγησε πως η χαμηλή ζήτηση έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να μη συμπεριληφθεί φέτος στις σχολές του μηχανογραφικού.

Όμως επισήμανε πως υπάρχουν αναπτυξιακά σχέδια που μπορούν να υλοποιηθούν αρκεί να έχουν βάση σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς.

 

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.