ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΗΝ ΠΗΝΕΙΑ

foto 2

Την Τετάρτη 8/10 κλιμάκιο της Οργάνωσης Αμαλιάδας του Σύριζα επισκέφθηκε τις πληγείσες από σφοδρή χαλαζόπτωση και ανεμοθύελλα περιοχές της Πηνείας, συνομίλησε με κατοίκους-παραγωγούς και ενημερώθηκε για την έκταση των καταστροφών στη γεωργική παραγωγή.

Εκφράστηκε η αγωνία των κατοίκων για το μέλλον της αγροτικής παραγωγής τους ιδιαίτερα σε οπωροκηπευτικά και σε ελαιόδεντρα όπου η καταστροφή είναι τεραστίων διαστάσεων. Ζημιές υπάρχουν επίσης και σε υποδομές της αγροτικής οδοποιίας.

Επιβάλλεται άμεσα η ενεργοποίηση του κρατικού μηχανισμού και των φορέων του τόπου για την ουσιαστική στήριξη του αγροτικού κόσμου στις περιοχές του Δήμου Ήλιδας. Απαιτείται άμεσα από τον ΕΛΓΑ να γίνει, αμέσως, αναγγελία για υποβολή δηλώσεων από τους πληγέντες παραγωγούς και να προχωρήσουν, άμεσα, οι εκτιμήσεις των ζημιών. Να δοθούν, γρήγορα, αποζημιώσεις σε όλους τους πληγέντες, για το σύνολο της ζημιάς, από το χαλάζι και την ανεμοθύελλα. Σε περίπτωση γενικής καταστροφής στις τοπικές κοινότητες του Δήμου, κατεξοχήν αγροτικές, να ζητηθεί και να ασκηθεί πίεση από την αυτοδιοίκηση, ώστε η περιοχή μας να κηρυχθεί θεομηνιόπληκτη για να λάβει όλα εκείνα που προβλέπονται, ώστε να υπάρξει ανακούφιση και να δοθεί οικονομική ανάσα.

Παράλληλα απαιτείται από το Δήμο η επίλυση των προβλημάτων που αφορούν την αγροτική οδοποιία που έχει εγκαταλειφτεί, με συνέπεια να γίνονται αδιάβατοι οι αγροτικοί δρόμοι με την κάθε νεροποντή.

Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο για τους αγρότες μας, που το κόστος της παραγωγής τους συνεχώς αυξάνει ενώ οι τιμές των προϊόντων τσακίζονται από τους μεσάζοντες, απαιτούνται ουσιαστικές παρεμβάσεις για τη στήριξη της αγροτικής παραγωγής που μειώνεται σταθερά. Ο Σύριζα στέκεται στο πλευρό των αγροτών μας, που αποτελούν το βασικό μοχλό στήριξης για την παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.