“Ομόλογο σωτηρίας” για την χώρα το οποίο θα αποπληρωθεί μετά από 50 χρόνια

 • Tweet
 • Tweet
 • Νέα επικοινωνιακή φούσκα ή πραγματικότητα;

  Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να διαπραγματευθεί την αναδιάρθρωση του χρέους και την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού στο ελληνικό πρόγραμμα.

  SAMARAS_STOURNARAS2_820206027

  Με το θέμα νέου “κουρέματος” να έχει αποκλειστεί από το Βερολίνο η μετατόπιση για 50 χρόνια, με ελάχιστα επιτόκια, των υποχρεώσεων του Ελληνικού Δημοσίου είναι η λύση που πρωθούν το υπουργείο Οικονομικών και η Τρόικα.

  Για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού μία πιθανότητα είναι ότι θα χρησιμοποιηθούν κεφάλαια ύψους 10 δισ. ευρώ που περίσσεψαν από το πακέτο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, καθώς επίσης και κεφάλαια από την έκδοση ομολόγων, προκειμένου να αποφευχθεί ο δανεισμός από τους εταίρους και το νέο μνημόνιο.

  Tώρα, όπως προαναγγέλλει με συνέντευξή του στο Βημα της Κυριακής ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ως τη λύση στο νέο κούρεμα ή το νέο πακέτο βοηθείας προς την Ελλάδα έρχεται το “Ομόλογο Σωτηρίας”, ενώ όπως δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών: ” Μέχρι το Μάιο παίζονται όλα …”

  Η ελληνική πλευρά όσο και οι δανειστές προσανατολίζονται στη λύση ενός “ελληνικού ομολόγου πεντηκονταετίας” το οποίο θα αντικαταστήσει το χρέος ύψους 150 δισ. ευρώ προς τον ΕυρωπαΊκό Μηχανισμό Στήριξης (ESM).

  Αφήστε μια απάντηση

  Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.