(ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ) ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

sfetsosΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΣΗ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΑΣΤΥΝΟΜΟΥ Α΄ ΣΦΕΤΣΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΓΙΑ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ (ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ) ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Καλή σας ήμερα,

Σας καλέσαμε σήμερα εδώ προκειμένου να σας ενημερώσουμε για ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα το όποιο η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας προτίθεται να υλοποιήσει την νέα σχολική χρόνια.

Πραγματικά πρόκειται για ακόμα προληπτική δράση της Ελληνικής Αστυνομίας στη Δυτική Ελλάδα κατά την οποία καταρτισμένοι Αξιωματικοί μας θα μεταβούν στα σχολικά συγκροτήματα όπου θα έρθουν σε επαφή με τους μαθητές και θα τους ενημερώσουν για σοβαρά κοινωνικά ζητήματα.

Για το σκοπό αυτό, από τα τέλη καλοκαιριού, έχουμε έρθει σε επαφή με όλες τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας μας εκδηλώνοντας τη πρόθεση μας για τη διενέργεια της συγκεκριμένης δράσης.

Ειδικότερα σε δημοτικά, θα γίνουν παρουσιάσεις για την οδική ασφάλεια και την ασφαλή οδήγηση, ενώ σε γυμνάσια και λύκεια εκτός από τα θέματα τροχαίας θα πραγματοποιηθούν διαλέξεις για το ζήτημα των ναρκωτικών, το σχολικό επαγγελματικό προσανατολισμό όσον αφορά το επάγγελμα του αστυνομικού και τον σχολικό εκφοβισμό ή τον εκφοβισμό μέσω διαδικτύου (bullingcyberbulling).

Αναλυτικότερα:

Α) Για τα θέματα τροχαίας η Ελληνική Αστυνομία εδώ και πολλά χρόνια κάνει μια αξιόλογη προσπάθεια, μεταβαίνοντας σε σχολεία και ενημερώνοντας τα παιδιά. Με τις παρούσες διαλέξεις θα επιχειρήσουμε να ενημερώσουμε τους μαθητές για το πώς λειτουργούμε ως συνεπιβάτες, επιβάτες μέσων μαζικής μεταφοράς, ως οδηγοί ποδηλάτων αλλά και ως πεζοί. Παράλληλα θα τους ενημερώσουμε για το πως συμπεριφερόμαστε στο σχολικό λεωφορείο ή κατά τη μετάβαση μας από το σχολείο στο σπίτι και αντίθετα, όπου παρατηρούνται πολλά ατυχήματα.  

Β) Για το ζήτημα των ναρκωτικών, το όποιο είναι ιδιαίτερα σοβαρό και αποτελεί μάστιγα για τη νεολαία, έμπειροι αξιωματικοί μας από τις Υπηρεσίες Δίωξης  Ναρκωτικών θα δείξουν στους νέους ποια είναι τα ναρκωτικά, θα τους μιλήσουν για το τρόπο που οι επίδοξοι διακινητές επιχειρούν να τους προσεγγίσουν και θα τους παρουσιάσουν βιντεοληπτικο υλικό που δείχνει πως μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα η χρήση ναρκωτικών επιβαρύνει την υγεία και επηρεάζει τη εξωτερική εμφάνιση των χρηστών.

Βέβαια λόγω της ευαισθησίας του όλου θέματος η προσέγγιση θα γίνει με ιδιαίτερη προσοχή από τους ομιλητές και προσαρμοσμένη πάντα στην ηλικία του ακροατηρίου.

Γ) Για το σχολικό επαγγελματικό προσανατολισμό, όσον αφορά το επάγγελμα του Αστυνομικού, θα ενημερώσουμε τους μαθητές για τον τρόπο εισαγωγής τους στις Σχολές της Αστυνομίας, για τη διάρκεια της φοίτησης τους, το αντικείμενο των σπουδών τους και την επαγγελματική τους αποκατάσταση.

Παράλληλα επιδιώκουμε την επαφή των μαθητών με τον αστυνομικό αλλά και την ενημέρωση τους για το ρόλο της Αστυνομίας.

Όσον αφορά το κομμάτι του σχολικού εκφοβισμού και του εκφοβισμού στο διαδίκτυο (bullingandcyberbulling) θα αναπτυχθει από επιστήμονες ψυχολόγους της Ελληνικής Αστυνομίας και οι λεπτομέρειες του θέματος θα σας αναλυθούν από την Υπαστυνόμο Α΄ (Υγειονομικού) κα. Χασάπη Θεοδώρα.

Θεωρούμε ότι η γνώση είναι δύναμη και πιστεύουμε ακράδαντα ότι όταν κάποιος γνωρίζει τον κίνδυνο είναι πιο δύσκολο να πέσει θύμα του, για το σκοπό αυτό η Ελληνική Αστυνομία στη Δυτική Ελλάδα, με μια ακόμα πρωτοποριακή προληπτική δράση, ανοίγει ορίζοντες, αφήνει πίσω της στεγανά και μεταβαίνει στα σχολεία.  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.