ΟΜΙΛΙΑ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΗΛΕΙΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΚΑΦΥΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΥΡΓΟΥ

ΟΜΙΛΙΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Χ. ΚΑΦΥΡΑ ΣΤΗΝ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΥΡΓΟΥ

Από την πρώτη στιγμή της καταστροφής που υπέστη το Νοσοκομείο του Πύργου θέσαμε ως πρώτη προτεραιότητα (πέραν των άλλων προβλημάτων και καταστροφών που υπέστησαν οικίες, υποδομές και επιχειρήσεις), την άμεση και πλήρη επαναλειτουργία του Νοσοκομείου του Πύργου και την εξεύρεση του τρόπου να πραγματοποιηθεί αυτό από την Κυβέρνηση και όχι την παραπομπή του σε λειτουργία στο ακαθόριστο μέλλον.

Παρά τις προσπάθειες του προσωπικού (διοίκησης, ιατρών, τεχνικών, νοσηλευτών κ.λ.π.) του Νοσοκομείου του Πύργου, που αξίζουν και συγχαρητήρια για την προσπάθεια τους, δεν έχει αποκατασταθεί ούτε και η μερική λειτουργία αυτού.

Χαρακτηριστικό είναι ότι δεν λειτουργεί η θέρμανση, που αυτό βέβαια καθιστά απαγορευτική την περίθαλψη των ασθενών και δυσκολεύει αφάνταστα τη λειτουργία των νοσηλευτών και των ιατρών.

Ένα μήνα μετά περίπου από την καταστροφή, δεν έχει εξασφαλιστεί το μεγάλο και το σύγχρονο Νοσοκομείο του Πύργου, να λειτουργεί τουλάχιστον ως ένα πλήρες Κέντρο Υγείας, γιατί αυτή είναι η πραγματικότητα, ο Νομός Ηλείας, η πρωτεύουσα του, να μην μπορεί να προσφέρει ούτε βραχεία νοσηλεία στους πολίτες της.

Αν για την μερική αποκατάσταση της λειτουργίας του έχει περάσει τόσος χρόνος, σκεφτείτε πόσο θα είναι η καθυστέρηση για την οριστική και πλήρη λειτουργία του. Οι ρυθμοί οι οποίοι υπάρχουν οδηγούν στην πιθανολόγηση της λειτουργίας του περίπου το Φθινόπωρο.

Εμείς όλοι εδώ δεν πρέπει να το αποδεχτούμε και πρέπει να αντιδράσουμε.

Όταν ο ιδιωτικός τομέας, όπως οι επιχειρήσεις στην περιοχή γύρω από το Νοσοκομείο που έπαθαν μεγάλες ζημιές, απεκατέστησαν τη λειτουργία τους και εργάζονται κανονικά, έτσι έπρεπε να αντιδράσει και να λειτουργήσει η κυβέρνηση, το κράτος, για το Νοσοκομείο του Πύργου.

Δεν νοείται σε καμία περίπτωση, ο Νομός μας να στερείται τις υπηρεσίες του βασικού Νοσοκομείου του και η επαναλειτουργία του είναι ένα από τα ζητήματα που δεν διαπραγματευόμαστε, ούτε το παραπέμπουμε στο μακρινό μέλλον, γιατί η πολύπαθη Ηλεία το δικαιούται και το απαιτεί.

Η περιοχή, είναι υπό το καθεστώς της έκτακτης ανάγκης και προς τούτο πρέπει το Υπουργείο Υγείας και όλοι οι εμπλεκόμενοι Φορείς και Υπηρεσίες (ΔΕΠΑΝΟΜ, 6η ΔΥΠΕ κ.λ.π.) να χρηματοδοτήσουν άμεσα και πέραν των χρονοβόρων διαγωνισμών (που έχουν και τον κίνδυνο της εμπλοκής), να προχωρήσουν σε ανάθεση και αγορά των απαραίτητων μηχανημάτων, ώστε να αποκατασταθεί η λειτουργία του Νοσοκομείου.

Προτείνω τα εξής :

  1. Την έκδοση ψηφίσματος από την σύσκεψη μας σήμερα.
  2. Την επίσκεψη αντιπροσωπείας μας – όσο το δυνατόν μεγαλύτερη – στο Υπουργείο Υγείας, με τα εξής αιτήματα :
    • Την χρηματοδότηση με το αναγκαίο ποσό για την άμεση αντικαταστάση των μηχανημάτων που έχουν υποστεί ζημιά.
    • Την λειτουργία των άμεσων λειτουργιών, το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα, του Νοσοκομείου.
    • Τη δρομολόγηση των αναγκαίων έργων ώστε να μην συμβούν νέα πλημμυρικά φαινόμενα στο Νοσοκομείο.
  3. Νέα σύσκεψη εδώ, μετά την συνάντηση μας με το Υπουργείο Υγείας, για τον καθορισμό της παρά πέρα στάσης μας.

 

ΔΗΛΩΣΗ  ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΗΛΕΙΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΚΑΦΥΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΥΡΓΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΨΗΣ

 Μετά το τέλος της έκτακτης σύσκεψης για το Νοσοκομείο του Πύργου, σήμερα Πέμπτη 1-03-12, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας έκανε την ακόλουθη δήλωση :

«Η σημερινή σύσκεψη ολοκληρώθηκε για τα προβλήματα από τις πλημμύρες και την άμεση λειτουργία του Νοσοκομείου Πύργου, η συμμετοχή σε αυτήν των φορέων αλλά και οι προτάσεις, δείχνουν με τον πιο καθαρό και αποφασιστικό τρόπο το αίτημα όλων μας, που δεν είναι άλλο παρά άμεση αποκατάσταση της λειτουργίας του Νοσοκομείου του Πύργου και την γρήγορη αποκατάσταση των βλαβών του, ώστε να λειτουργήσει πλήρως, πολύ σύντομα.

Όλοι ανεξαιρέτως οι φορείς τάχθηκαν αποφασιστικά υπέρ αυτής της απαίτησης και δεν δέχονται καμία έκπτωση και καμία χρονική παραπομπή της λειτουργίας του Νοσοκομείου στο μέλλον.

Εκτιμήσαμε ότι υπάρχουν καθυστερήσεις και ανεπάρκεια του Υπουργείου ως προς αυτή την κατεύθυνση, οι οποίες πρέπει να επιλυθούν άμεσα.

Εγω, από τη δική μου πλευρά, αύριο κιόλας (Παρασκευή 2-03-12) θα επιδιώξω συνάντηση με το Υπουργείο Υγείας, με τον Υπουργό ή τον Υφυπουργό και θα μεταφέρω την απαίτηση όλων μας να επιλυθεί  άμεσα το θέμα της λειτουργίας του Νοσοκομείου και αν χρειαστεί, θα πάω επίσης και στις αρχές της επόμενης εβδομάδας και πάλι.

Από τη δική μου πλευρά θα κάνω το καθήκον μου, που δεν είναι άλλο από τη διεκδίκηση και την απαίτηση της άμεσης λύσης και ελπίζω και όλοι οι άλλοι να κάνουν το ίδιο».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.