Ομιλία του καθηγ. Συνταγματικού Δικαίου Α. Δημητρόπουλου την Κυριακή στο Λάτσειο

Μια επίκαιρη εκδήλωση διοργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Δυτικής Ελλάδος σε συνεργασία με την αντίστοιχη οργάνωση του Πύργου της Ένωσης Ενεργών Πολιτών Ελλάδος, την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου στον Πύργο και πιο συγκεκριμένα στην αίθουσα του Πολιτιστικού κέντρου, στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο Πύργου. Χώρο όπου θα «φιλοξενηθεί» ομιλία με κεντρικό ομιλητή τον καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρο της Ένωσης Ενεργών Πολιτών Ελλάδος Ανδρέα Γ. Δημητρόπουλο. Θέμα της ομιλίας θα είναι «Οι σύγχρονες εξελίξεις και πορεία στο μέλλον στη σκιά της κρίσης».

Η ομιλία του γνωστού, διεθνούς κύρους καθηγητή, αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού θα έχει προηγηθεί τις αμέσως προηγούμενες ημέρες η κρίσιμη Συνάντηση Κορυφής των Ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπου θα έχουν ληφθεί αποφάσεις σημαντικές για την πορεία της Ευρώπης αλλά και της Ελληνικής Οικονομίας.

Ο Ανδρέας Δημητρόπουλος, είναι Ηλειακής καταγωγής και έχει μιλήσει αρκετές φορές σε διάφορες πόλεις του νομού ενώ με πρωτοβουλία του και με τη συνδρομή των Οργανώσεων της Ένωσής Ενεργών Πολιτών της περιοχή έχουν πραγματοποιηθεί σημαντικές ημερίδες, διημερίδες και άλλες εκδηλώσεις με τη συμμετοχή κορυφαίων επιστημόνων.

Ο ίδιος έχει πραγματοποιήσει σπουδές καθώς και μεταπτυχιακά σε Πανεπιστήμια του εσωτερικού και του εξωτερικού από όπου και έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα και έχει διδάξει. Έχει συγγράψει δεκάδες βιβλία, συγγράμματα, άρθρα κ.α. σε ελληνικά και ξένα περιοδικά. Επίσης έχει δημοσιεύσει ερευνητικές εργασίες σε θέματα τα οποία σχετίζονται με το Συνταγματικό Δίκαιο, το Κοινωνικό Κράτος κ.α.

Η ομιλία του διακεκριμένου καθηγητή θα περιστραφεί κυρίως στην οικονομική κρίση, στα σημερινά προβλήματα της κοινωνίας ενώ θα υποβάλει και πρακτικές προτάσεις. Μετά την ομιλία του θα ακολουθήσει διάλογος με το κοινό.

Η ομιλία γίνεται με τη στήριξη του Δημοτικού Πολιτιστικού Κέντρου Πύργου, του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας και της Πολιτιστικής Λέσχης των Τραπεζικών του νομού μας.

 

Η εκδήλωση έχει προγραμματισμένη ώρα έναρξης στις 7.30 μ.μ. και η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.