Ομιλία Αυγερινοπούλου για τη βία κατά των γυναικών στη Γενική Συνέλευση της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης (IPU)

avgerinopoulou

Ομιλία με θέμα τη βία κατά των γυναικών πραγματοποίησε στη Γενική Συνέλευση της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης (IPU), η Πρόεδρος της «Διαρκούς Επιτροπής του IPU για τα Ηνωμένα Έθνη», Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ, Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου.

Η ισότητα των φύλων ήταν το κύριο θέμα της 131ης Συνέλευσης του IPU. H Δρ. Αυγερινοπούλου τοποθετήθηκε εκ μέρους της Ελλάδας. Μιλώντας ενώπιον βουλευτών από 167 κράτη του κόσμου η Ηλεία Βουλευτής επεσήμανε ότι αν και σε ορισμένα κράτη του κόσμου έχουν πράγματι γίνει ουσιαστικά βήματα για τη χειραφέτηση των γυναικών και την ενίσχυση του ρόλου τους στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή, το πρόβλημα εστιάζεται τώρα, κυρίως, στην καταπάτηση των δικαιωμάτων των γυναικών στις αναπτυσσόμενες χώρες. Στις χώρες αυτές, η διάκριση μεταξύ των φύλων αποτελεί τον κανόνα και γίνεται αποδεκτή από τις κοινωνίες. Η Δρ. Αυγερινοπούλου επεσήμανε ότι η παραβίαση των δικαιωμάτων των γυναικών ισοδυναμεί με ευθεία παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, γεγονός που δεν πρέπει να παραγνωρίζεται.

Η δρ. Αυγερινοπούλου, η οποία προεδρεύει της «Διαρκούς Επιτροπής της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης αρμόδιας για τις σχέσεις με τα Ηνωμένα Έθνη» τόνισε ότι οι Βουλευτές όλου του κόσμου πρέπει να γίνουν φορείς αλλαγής, παρά τις οικονομικές, κοινωνικές ή θρησκευτικές δυνάμεις που μπορεί να ωθούν στην αποδοχή της βίας κατά των γυναικών και της καταπάτησης των δικαιωμάτων τους. «Υπάρχει ηθική και νομική υποχρέωση να δράσουμε ο καθένας στη χώρα μας», σημείωσε η Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ.

Η Δρ. Αυγερινοπούλου αφιέρωσε την ομιλία της στις γυναίκες των αναπτυγμένων χωρών, οι οποίες κατά τις προηγούμενες δεκαετίες πάλεψαν σκληρά για τα δικαιώματά τους και άνοιξαν το δρόμο στις σημερινές γυναίκες, αλλά και σε εκείνες τις γυναίκες που ακόμη υποφέρουν. Η Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., επεσήμανε εξάλλου, ότι χρειάζεται μεγαλύτερη ενημέρωση για την ενδοοικογενειακή βία, καθώς και περισσότερες προσπάθειες στήριξης των γυναικών προκειμένου να καταγγέλλουν περιστατικά βίας εναντίον τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.