Ολοκληρώνονται οι εγκρίσεις για τα έργα και τις δράσεις προστασίας του Εθνικού Πάρκου Υγροτόπων Κοτυχίου-Στροφυλιάς

avgerinopoulouΟλοκληρώνονται οι εγκρίσεις για τα έργα και τις δράσεις προστασίας και διατήρησης της βιοποικιλότητας του Εθνικού Πάρκου Υγροτόπων Κοτυχίου-Στροφυλιάς διαβεβαίωσε ο προϊστάμενος του ΕΠΠΕΡΑΑ την Πρόεδρο της Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής, δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου μετά από παρέμβασή της προς το Υ.ΠΕ.Κ.Α. για το θέμα των πέντε έργων και δράσεων στην προστατευόμενη περιοχή.

Η Δρ. Αυγερινοπούλου ενημερώθηκε από τον προϊστάμενο του ΕΠΠΕΡΑΑ ότι όλη η προεργασία έχει ολοκληρωθεί και τα πέντε από τα έξι έργα προχωρούν με ταχείς ρυθμούς προς υπογραφή και ένταξη έως τα τέλη Σεπτεμβρίου. Ο ίδιος υποστήριξε ότι οι όποιες καθυστερήσεις οφείλονταν στις διοικητικές αλλαγές που σημειώθηκαν στο καθεστώς των φορέων διαχείρισης. Σε ό,τι αφορά το τελευταίο έργο, αυτό ήδη υλοποιείται εν μέρει.

Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για τα υποέργα «Δράσεις για την προστασία και τη διατήρηση της βιοποικιλότητας του Εθνικού Πάρκου Υγροτόπων Κοτυχίου-Στροφυλιάς» προϋπολογισμού 2.401.520 Ευρώ, για το «Διαχειριστικό Σχέδιο» ύψους 121.000 Ε, για το υποέργο «Ενέργειες Ενημέρωσης Ευαισθητοποίησης-εθελοντισμός» προϋπολογισμού 140.000 Ευρώ, το υποέργο «Αναβάθμιση του κέντρου πληροφόρησης» για την παρακολούθηση της στάθμης του νερού των λιμνοθαλασσών της περιοχής, προϋπολογισμού 150.000 Ευρώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.